Pentru al doilea an consecutiv, CCF Moldova alături de Ilinca Avram va desfășura campania socială „Povești de-acasă”
Pentru al doilea an consecutiv, CCF Moldova alături de Ilinca Avram va desfășura campania socială „Povești de-acasă”, care are drept scop susținerea fiecărui copil și respectarea dreptului de a crește într-un mediu armonios, sigur și protejat. În acest sens, campania este lansată pe 15 mai de Ziua Internațională a Familiei și se va sfârși pe 1 iunie, cu un invitat surpriză, care va citi copiilor.
Timp de două săptămâni, seară de seară, protagoniștii campaniei – artiști, prezentatori TV, bloggeri, oameni de afaceri, nume cunoscute publicului – vor citi povești pentru copii și vor îndemna comunitățile lor și publicul larg să doneze pe platforma organizației www.donatii.md. Iar partenerul organizației, Victoriabank, va dubla fiecare donație, încurajând astfel oamenii la fapte bune.
În acest an, Oxana Greadcenco, Igor Hîncu, Mirela Urusciuc, Ludmila Adamciuc, Dumitru Sliusarenco, Gloria Gorceag, Lucia Gariuc, Xenia Piciughin, Sorin Bălănel și alte nume cunoscute ne vor citi povestea aleasă și vor încuraja să susținem sute de copii și familiile lor afectate de sărăcie și de pandemia COVID-19. Pentru ei, copiii acestei țări, ne solidarizăm de fiecare dată, accesând comod și ușor oricare dintre modalitățile platformei www.donatii.md.
Fie ca în luna mai să ascultăm cât mai multe povești, care să ne inspire pentru a rescrie povești adevărate – istorii de viață.
Campania se va desfășura pe toate canalele de socializare ale CCF Moldova: Facebook, Instagram, YouTube.
Reamintim că anul trecut, în cadrul primei ediții, împreună am reușit să colectăm suma de 20 116 lei, bani care au contribuit la munca echipei de a susține total în anul 2020 – 783 de copii alături de familiile lor.
„Familiile cu care lucrează CCF Moldova au simțit loviturile din plin – economică, sanitară, educațională, emoțională. Anume aceste familii primele au simțit sărăcia, neavând nicio rezervă de bani și prea puțin ajutor din altă parte. Anume aceste familii s-au îngrămădit câte 6-7 într-o cameră, și au folosit aceeași mască mai multe zile, iar dezinfectanții și săpunul erau un lux. Copiii din familii care abia dacă aveau curent, nemaivorbind de internet și calculatoare sau telefoane, au participat la lecții prin intermediari, iar dacă aveau și cerințe educaționale speciale sau dizabilități – nici intermediarii nu mai puteau răspunde nevoilor. COVID-19 a lăsat sechele fizice și emoționale profunde și va fi nevoie de timp, răbdare, speranță și resurse materiale ca să le facem față. De unde le vor lua miile de familii împinse de COVID-19 spre sărăcie și disperare? Atunci când ne gândim la „ai noștri”, vă îndemn să nu uităm de copiii pentru care părinții speră la o minune ca să le ofere elementarul, iar acea minune putem s-o facem noi”, menționează Liliana Rotaru, președinta CCF Moldova.
Pe 8 decembrie, a avut loc Gala Generozității 2024, ediție de Crăciun, un eveniment remarcabil, care a reunit peste 300 de invitați generoși, dornici să sprijine cauze nobile și să contri
Pe 20 decembrie, ora 19:00, te invităm să ne fii alături într-o seară specială, plină de emoție și solidaritate, la un eveniment unic ce va aduna oameni cu inimi mari și
În acest weekend, 17 femei au plămădit nu doar pâine, dar și speranță, bunătate și solidaritate, reușind împreună să adune 32 300 de lei, bani care vor fi direcționați către nevoile copii
În contextul Campaniei „Săptămâna Națională a Bunătății” , Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a organizat o Expoziție de responsabilitate socială.