CCF Moldova în colaborare cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport din mun. Chișinău implementează, cu suportul organizației Plan International, proiectul „Creșterea sprijinului acordat copiilor și părinților refugiați prin implementarea măsurilor integrate de educație, consiliere psihologică și socială”.
Proiectul va fi implementat, în perioada noiembrie 2022 – mai 2023, în șase centre de creație din municipiul Chișinău, și anume: Luceafărul, Politehnic, COCTE, Curcubeul, Ghiocel, Udo Jurgens.
Proiectul include activități săptămânale adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 – 17 ani, atât din comunitatea locală, cât și din comunitatea de refugiați din Ucraina în baza curriculei „Abilități de viață pentru adolescenți”. În total, copiii și adolescenții vor avea 13 întâlniri cu facilitatorii CCF Moldova.
De asemenea, conform proiectului, părinții copiilor vor participa la 10 sesiuni săptămânale în baza curriculei „Abilități parentale”.
Pe parcursul anului 2023, CCF Moldova, în parteneriat cu War Child din Olanda, implementează un nou proiect: „Protejarea familiilor – Sprijinirea emancipării femeilor și
Proiectul HOPE este implementat de către Caritas Austria prin intermediul partenerilor săi din Moldova: CCF Moldova, Regina Pacis și MS Diaconia, și finanțat de Uniunea European
Peste 320 de angajați ai sistemului educațional din țară vor transforma școlile în comunități prietenoase copiilor, dar și tuturor participanților în actul de învățământ.
Proiectul ”Suport pentru incluziunea educațională a copiilor cu dizabilități severe din raionul Sângerei” vine în sprijinul Programului de Dezvoltare a Educației Incluzive 2011-2020 și Codul Ed