
Familiile numeroase sunt mai fericite? Fiecare familie are fericirea ei, iar în cele numeroase cu siguranță e mai multă, pentru că-s multe bucurii de la fiecare adunate. Asta am văzut și în casa Irinei și a lui Ion, aici 5 copii transmit energie prin toți porii, dornici de joacă, ne-au întâlnit cu brațele larg deschise. Șșșșșșș, ne șoptește Maria, care are grijă să nu-i trezim surioara, de doar două luni. Mezina dormea liniștită, în ciuda forfotei din odaie.
Acum sunt o familie mare, unită și puternică! Însă, nu a fost mereu așa. Irina a avut o viață parcă desprinsă din filmele de groază. În copilărie, a fost lipsită de protecția familiei, a crescut cu gândul și dorința de ași întemeia una la maturitate. Astfel, a devenit mamă la o vârstă fragedă, stătea în chirie, într-un oraș din nordul țării, însă condițiile de trai erau deplorabile. Mama muncea în câteva locuri, dar toate cu condiții insalubre și toxice pentru viața și sănătate, afectându-i starea, dar și bebelușului pe care-l lua cu ea, era sleită de puteri, însă venitul familiei era insuficient pentru a supraviețui.
Lipsa unui loc de trai stabil îi punea o dată al câteva luni în riscul de a înnopta pe unde apucau. Prin intermediul programului nostru de prevenire a separării, cu suportul comunității și partenerilor CCF Moldova, am reușit să le asigurăm o locuință proprie, într-un sat din Telenești. De asemenea, părinții și copiii au beneficiat de suport emoțional, dar și mult sprijin material pentru a crea condiții decente copiilor.
Între timp, cuplul și-a făcut reparație cosmetică în casă, au schimbat ușile și geamurile, așa că acum le e cald și bine.
„Vrem să mai strângem niște bani, ca să ne luăm o mașină de spălat nouă. Urmează să lucrăm grădina și să ne amenajăm ograda. Să mai crească fetița și voi căuta de lucru„, ne spune femeia, entuziasmată, planurile de viitor.
Riscul separării a fost diminuat, rămânând toți împreună în casa care le oferă siguranță. Fericirea e la ea ACASĂ în familia Irinei și a lui Ion.
#niciodatasingur