Auditul Serviciilor Sociale din RM – un studiu lansat de noi

Chișinău, 12 ianuarie 2017 – Auditul serviciilor sociale din Republica Moldova are drept scop obţinerea unei imagini reale a sistemului de protecţie a copilului la nivelul UTA  Bălți, Basarabeasca, Cantemir, Cimișlia, Dondușeni, Drochia, Edineț, Hâncești, Ocnița, Leova, Rișcani, municipiul Chișinău şi a ansamblului de servicii de care beneficiază copiii din protecţia statului.

Scopul studiului este de a analiza nivelul de implementare a politicilor în 12[1] raioane. Evaluarea oferă informația necesară pentru pledoaria bazată pe evidențe și dovezi. ONG-urile locale și CCF/HHC urmează să utilizeze concluziile și recomandările studiului pentru a informa autoritățile publice și a influența  nivelul de implementare a politicilor.

Rezultatele obţinute vor fi utilizate pentru a dezvolta servicii sociale noi în regiunile unde ele nu există și de a îmbunăți calitatea prestării serviciilor existente.

Raportul este prezentat partenerilor din localităţile vizate cu scopul de a eficientiza planificarea bazată pe evidenţe.

Această evaluare servește drept reper şi punct de pornire pentru o analiză repetată în 2017, care ar permite compararea situaţiei iniţiale cu cea finală.

Raportul apare în cadrul proiectului “Consolidarea capacității societății civile pentru participarea incluzivă în societate a  celor mai marginalizați părinți și copii”, finanţat de Uniunea Europeană și implementat de CCF Moldova și HHC Marea Britanie, care îşi propune să consolideze capacitatea societății civile în promovarea drepturilor copilului şi să contribuie la reforma în sistemul de protecţie a copilului din Moldova.

Raportul integral poate fi descarcat de la noi de pe site www.ccfmoldova.org https://ccfmoldova.org/uploads/pages/raport_audit_BUN_sait.pdf

evaluarea nu va fi efectuată în regiunea transnistreană

Thu, 01/12/2017 - 12:43
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Cristina Aramă - Cred că prin implicare putem face diferența
Suma colectată
MDL10,830
91%
Suma necesară:
MDL12,000
Tatiana Codreanu: Singură nu voi avea forța care o putem avea împreună!
Suma colectată
MDL5,583
112%
Suma necesară:
MDL5,000
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
MDL3,700
17%
Suma necesară:
MDL22,000