COMUNICAT DE PRESĂ GALA GENEROZITĂȚII 2018

Valentina Nafornița. Evenimentul va aduna în jur de 500 de spectatori în jurul unei cauze nobile – o casă și o familie pentru fiecare copil.

Gala Generozității ediția a V-a – cel mai frumos concert al toamnei le aduce în premieră în scena Sălii cu Orgă din Chișinău pe faimoasele protagoniste, soprana Valentina Nafornița și violonista Rusanda Panfili. Evenimentul este organizat anual de CCF/HHC Moldova în sprijinul celor mai vulnerabili copii din țară.

Chișinău, 30 noiembrie 2018 – Un concert de excepție, organizat în mod tradițional la sfârșitul anului este susținut de mai multe nume sonore sub patronajul renumitei soprane Valentina Nafornița. Evenimentul va aduna în jur de 500 de spectatori în jurul unei cauze nobile – o casă și o familie pentru fiecare copil.

“Muzica este parte din viața mea, ba mai mult decât atât, mi-a și schimbat-o. În fiecare cale pornită am fost susținută de părinții mei, familia mea. Exact la aceste nevoi esențiale în viață mă gândesc pentru fiecare copil: susținere, încurajare, apreciere și desigur dragoste. Știu că pot contribui la această schimbare așteptată și necesară încă pentru sute de copii prin programele organizației CCF/HHC Moldova, alături de care sunt din 2012. Prin concertul anual Gala Generozității aducem speranțe și vise celor lipsiți de acestea”, susține Valentina Nafornița, patroana organizației CCF/HHC Moldova.

Pe scenă Sălii cu Orgă, alături de soprană, vor urca și alte nume sonore din lumea muzicii clasice, precum baritonul Mihail Dogotari, laureatul mai multor concursuri internaționale, susținător și reprezentant special CCF/HHC Moldova, maestrul Andrei Yurkevich și tinerii talentați de la Moldovan National Youth Orchestra.

Surpriza serii, în acest an, este duetul compus din Valentina Nafornița și invitata sa specială, Rusanda Panfili, o violonistă de talie internațională, originară și ea din Chișinău. Ea a cunoscut succesul peste hotarele țării, devenind un nume cu notorietate în lumea muzicală. Protagonistele Galei au evoluat, vara aceasta, pe aceeași scenă și în cadrul turneului european a lui Zimmer „Lumea lui Hans Zimmer – o sărbătoare simfonică”. Festivalul reunește cele mai frumoase melodii din cariera de peste 30 de ani a renumitului compozitor german de muzică de film – un muzician autodidact, câștigător de Oscar.

„Pentru prima dată, anul acesta, voi cânta la Gala Generozității. Sunt extrem de bucuroasă că prin intermediul muzicii pot susține o organizație care ajută copiii care nu au avut noroc să se nască într-o familie iubitoare, să găsească acel loc iubitor. Toate donațiile acestui concert vor merge la CCF/HHC Moldova. De aceea, vă invit să susțineți această cauză”, afirmă Rusanda Panfili.

Gazda evenimentului va fi prezentatoarea PRO TV, Sorina Obreja.

Seara va continua cu o cină selectă la Mezzo Italian Restaurant, găzduită de cuplul de Ambasadori ai Filantropiei CCF/HHC Moldova, Dorian și Lucia Berdos. Și anul acesta, cina va fi urmată de o licitație de obiecte și experiențe exclusiviste.

În 14 ani de activitate, CCF/ HHC Moldova a închis 10 orfelinate, a dezvoltat 19 servicii sociale de zi în sprijinul familiilor și copiilor, a instruit și contribuit la aprobarea a 206 familii de asistenți parentali profesioniști, a reunit și prevenit separarea de medii familiale a peste 4500 copii. Acum lucrăm în alte 3 orfelinate unde copiii de vârstă fragedă ajung să fie părăsiți după naștere sau în primii ani de viață.

La ediția anterioară a Galei Generozității au fost colectați peste 30 mii euro, suma fiind integral orientată spre prevenirea separării copiilor de mediul familial, prin care CCF/HHC Moldova a reușit să ajute 130 de copii.

Cu fiecare ediție a Galei Generozității, sute de copii rămân să-și trăiască copilăria într-o familie armonioasă. Fii și tu parte a acestei magii!

Partenerul principal al Galei Generozității 2018: Victoriabank

Partener strategic: Fundația Felicia

Parteneri: Purcari, Berlizzo, Pro-Mapix, Mille Fiori, Faina

Partener avia: Turkish Airline

Parteneri media: TVR Moldova, PRO TV, Radio Zum, Maestro FM, Radio 911, www.point.md, www.stiri.md, www.mama.md, www.unica.md, www.diez.md, www.evenimente.md, www.mamaplus.md

 

Pentru mai multă informație, accesați pagina oficială a evenimentului http://galaccf.org

Pentru detalii:

Lina Botnaru, Coordonator Comunicare, CCF/HHC MD

Tel: 060637070

e-mail: lina.botnaru@ccfmoldova.org

Tatiana Codreanu, Coordonator Fundraising, CCF/HHC MD

Tel: 069519729

e-mail: tatiana.codreanu@ccfmoldova.org

Thu, 11/29/2018 - 14:15
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Aliona Plămădeală: Fiecare zi de naștere trebuie sărbătorită cu sens
Suma colectată
MDL401
101%
Suma necesară:
MDL400
Tatiana Codreanu: Singură nu voi avea forța care o putem avea împreună!
Suma colectată
MDL5,583
101%
Suma necesară:
MDL5,580
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
MDL1,400
100%
Suma necesară:
MDL1,400