Elena a devenit independentă datorită susținerii și încurajării primite

Într-un an și jumătate, omul, dacă întâlnește în drumul său persoane potrivite, poate învăța atât de multe cât nu a învățat pe parcursul a zeci de ani, iar viața poate lua o altă întorsătură.

Pe Elena am cunoscut-o în 2021. Să spunem că femeia de aproape 30 de ani și-a schimbat cu adevărat viața – este să spunem foarte puțin.

Elena are trei fetițe. Când am întâlnit-o era fără speranță și necăjită de griji. Toată familia trăia într-o odaie mică. Prin acoperiș ploua, iar într-o iarnă a fost nevoită să scoată pilonii de lemn de la prispă pentru a-i pune pe foc și încălzi casa.

Cu un an și jumătate în urmă, atunci când cazul ne-a fost referit de asistența socială, am mers în familie, am văzut care sunt necesitățile și împreună cu autoritățile și cu Elena am elaborat un plan individual de acțiune.

Ce s-a schimbat de atunci? Multe.

Acoperișul casei a fost reparat, pereții exteriori la fel, fetițele au deja propria lor odaie. Elena, cu sprijinul nostru, a putut accesa serviciile sociale, să le înscrie pe fetițele cele mai mari la grădiniță, urmează și pe cea mică în curând, întrucât femeia intenționează să iasă la muncă.

Dar cel mai important, Elena devine independentă. A dezvoltat noi abilități și se descurcă din ce în ce mai bine. Și-a cumpărat o capră, dar și găini, ca să aibă mereu cu ce hrăni copiii, pentru că a trăit vremuri tare grele și nu mai vrea să retrăiască acele emoții și dureri.

Din puținii bani, Elena reușește să achite grădinița și să le cumpere copiilor rechizite. Dorește ca fetele să învețe, să facă o profesie, să aibă o copilărie și o viața mai bună ca a ei.

Asemenea povești ne încurajează maxim și ne demonstrează că atunci când ești susținut și oamenii cred în tine – lucrurile evoluează foarte frumos.

*Prenume schimbat pentru a proteja identitatea

Mon, 11/28/2022 - 14:15
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Cristina Aramă - Cred că prin implicare putem face diferența
Suma colectată
MDL10,830
91%
Suma necesară:
MDL12,000
Tatiana Codreanu: Singură nu voi avea forța care o putem avea împreună!
Suma colectată
MDL5,583
112%
Suma necesară:
MDL5,000
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
MDL3,700
17%
Suma necesară:
MDL22,000