Visul Mariei va prinde aripi datorită atelierului de terapie cu flori

Un eveniment cu miros de flori, bunătate și speranță! În această duminică, zece femei mărinimoase și-au dat întâlnire în atelierul Tanyei Buga, pentru a crea mini-grădini cu flori de primăvară, dar și pentru a împlini visul Mariei. 

Gazda evenimentului și-a așteptat invitatele cu câteva brațe de flori, cu sfaturi utile pentru grădinărit, gustări savuroase și muzică numai bună pentru stimularea creativității. Fiecare femeie și-a creat propria grădinuță cu 3 tipuri de bulbi: ranunculus, narcise și zambile, în ghivece trepiede. 

Compozițiile cu flori de primăvară vor bucura ochii participantelor cu un adevărat spectacol de creștere și înflorire timp de două săptămâni, dacă vor fi ținute în interior sau în jur de o lună, dacă vor fi folosite drept decor în aer liber. Ulterior, bulbii vor putea fi replantață în grădini, pentru a le aminti femeilor ani la rând de acest eveniment frumos, cu scop caritabil.

Participantele la atelier au savurat din plin procesul de plantare a florilor și s-au întors acasă cu emoții înălțătoare:

Stela Moldovanu: „Un eveniment luminos, plin de viață, de dragoste, de emoție. E frumos că s-a combinat o plăcere personală cu o plăcere care poate deveni un act de caritate. E frumos că s-a găsit această legătură între a-ți face ție un bine și a face altuia un bine.”

Luminița Suveică: „Pentru mine, acest eveniment a fost o adevărată terapie, am făcut un restart pentru o nouă săptămână, dar cel mai important este că putem să facem și caritate. Sunt alături de CCF Moldova de mai mult timp și mă simt împlinită, pentru că știu că aceste proiecte se fac cu dragoste și din suflet.”

Marina Braniște: „Evenimentul e minunat, pentru că se adună persoane care au aceleași nevoi interioare de terapie, atmosfera e foarte relaxantă, ceea ce-ți permite fie să vorbești, fie să te concentrezi la ceea ce faci și într-un final să savurezi un rezultat și să pleci acasă cu o lucrare care-ți amintește de starea pe care ai trăit-o aici încă cel puțin o lună de zile.”

Yulia Efros: „Atelierul a fost un bun motiv pentru toți muncitorii, care lucrează și duminica, să-și ia câteva ore libere pentru acest atelier de suflet. E frumos să combini ocupația plăcută cu cea necesară, pentru că fiecare are nevoie de o floare colorată în casă.”

Irina: ”E uimitor cum din aceleași flori, fiecare femeie poate să creeze o compoziție absolut diferită. Mi-a plăcut mult ce am făcut astăzi, pentru că e o combinație dintre artă, relaxare, comunicare, emoții noi și ieșire din zona de confort.”

În urma evenimentului, a fost colectată suma de 19 100 lei, iar CCF Moldova urmează să-i procure un acordeon Mariei, o fetiță de 10 ani, pasionată de muzică, care mânuiește cu multă dragoste acest instrument. Starea financiară precară a părinților nu-i permitea fetiței să continue școala muzicală, însă datorită femeilor prezente la atelier, visul Mariei va prinde aripi. 

Suntem recunoscători gazdei Tanya Buga, pentru un atelier de suflet și pentru suflet, ne exprimăm aprecierea față de fotografa Natalia Madan, pentru imortalizarea procesului creativ și nu în ultimul rând, îi mulțumim fiecărei participante în parte, pentru că a contribuit la realizarea visului Mariei.

Mon, 03/18/2024 - 10:08
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Cristina Aramă - Cred că prin implicare putem face diferența
Suma colectată
MDL10,830
91%
Suma necesară:
MDL12,000
Tatiana Codreanu: Singură nu voi avea forța care o putem avea împreună!
Suma colectată
MDL5,583
112%
Suma necesară:
MDL5,000
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
MDL3,700
17%
Suma necesară:
MDL22,000