
Chișinău, 24 februarie 2016 – Grație suportului oferit de către Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND Romania, echipa AO CCF Moldova – copil, comunitate, familie participă în cadrul proiectului ”Asistență profesionistă pentru copii”, desfășurat în parteneriat cu Asociația Salvați copii Iași, Romania.
CCF Moldova recunoaşte necesitatea de formare continuă şi de dezvoltare a angajaţilor săi pentru a putea realiza la maxim obiectivele strategice ale organizaţiei. În perioada lunii februarie, angajații CCF Moldova au beneficiat de activități de formare și dezvoltare, care sunt parte din activitățile proiectului și corespund politicii de formare organizațională prin crearea unui mediu ce încurajează învăţarea, perfecţionarea, dezvoltarea şi inovaţia continua, dar și asigurarea abilităţilor necesare organizaţiei pentru realizarea scopurilor şi creşterea nivelului de motivare a angajaţilor.
Sesiunile de supervizare ce a avut loc pe data de 24-26 februarie, 2016, au fost conduse de către expertul Corina Mighiu, psiholog, coordonator de program din cadrul Centrului de Consiliere pentru Părinți, Salvați Copiii Iași. Activitatea a fost organizată pentru fiecare echipă din cadrul organizației CCF Moldova, care realizează reformarea unei/mai multor instituții rezidențiale din Republica Moldova. Această activitate, destul de necesară a ridicat calitatea intervenției prin reflecție, dicuții pe cazuri, îmbunătățind climatul de muncă, comunicarea interdisciplinară și procesul de luare a unor decizii. Sesiunea de supervizare a contribuit la diminuarea stresului profesional (ocupațional) ca și consecință a situațiilor conflictuale în mediul de muncă, care reduce abilitățile angajaților de a lucra eficient.
Trainingul de formare profesională oferit de către expertul din cadrul AO Salvați Copiii Iași pentru specialiștii ce activează în programele de prevenire/dezinstituționalizare/dezvoltare de servicii din cadrul AO CCF Moldova a fost o altă oportunitate de învățare, care și-a atins scopul prin perfecţionarea profesională, însuşirea unor cunoştinţe avansate, metode şi procedee moderne determinate de restructurarea economică și de mobilitate socială. Trainingul a oferit șansa specialiștilor care vor fi implicați în activități de consiliere și suport pentru părinți/îngrijitori de a-și îmbunătăți abilitățile, cunoștințele și comportamentele de disciplinare și educare a copiilor.
În condițiile scăderii puterii de cumpărare atît pe zona de servicii, cât și produse, vor rămâne pe piață și vor avea succes organizațiile/instituțiile care vor ,,arunca” în luptă cei mai bine pregătiți angajați. Beneficiarii vor face diferența între ceea ce este bun sau rău ca serviciu sau produs, își vor dezvolta abilitatea de a fi mai atenți la ce cumpără și cum li se vinde. CCF Moldova încurajează utilizarea întregii game de activități de formare relaţionate cu scopul organizaţiei, necesităților de formare ale angajaților, dar și de cererea pieții, care este în continuă schimbare.