5 copii, bucuria unui tată singur

Despre femei/ mame care-şi cresc singure copiii se vorbește destul de des, sunt cazuri tot mai frecvent întâlnite, mai ales atunci când ajung în situații limită. Dar cum e să rămâi părinte unic în cazul unui bărbat/tată ne povestește Igor, părintele iubitor a 5 copii minunați.  

„În aceste priviri, 5 perechi la număr, găsesc un izvor de bucurie”, susține Igor, tatăl biologic a 4 din cei cinci copii pe care îi crește singur. Este un tip muncitor, grijuliu foarte timid, dar în același timp luptător.

A fost pe punctul de ași pierde copii în momentul în care aceștia au ajuns la o casă de copii. Atunci a crezut că lumea s-a terminat, era disperat. Așa l-am cunoscut noi, tulburat și cuprins de tristețe, neliniște.  Se frământa cum ar putea să-și readucă micuții înapoi, după ce responsabilii de la casa de copii i-au spus practic că, ar fi imposibil acest fapt. Copii au ajuns aici după ce au fost găsiți singuri, în frig și flămânzi în casă de către asistentul social. În acea perioadă el era plecat la lucru, muncea la o construcție, iar mama lor i-a lăsat, plecând fără să-i pese în lumea mare. Știa că Angela, fosta nevastă, avea un comportament problematic, dar spera că vor reuși totuși alături de copii să fie familia la care el spera mult. Nu a crezut nici pentru un moment că ar putea să-și pună în pericol proprii copii, doar ’’ ea era mamă totuși’’.

A urmat o cale lungă și grea. Timp în care i-am fost alături, l-am ajutat să obțină legal actele de paternitate pentru copii biologici, consiliere și suport psiho-social, orientare și ghidare în relaționare, precum și sprijin la încadrarea copiilor conform vârstelor în programe școlare și preșcolare.  Abia după 8 luni, copii au ajuns din nou alături de tatăl lor. Deși doar pentru ultimii 4 este tată biologic, inima sa bună nu a putut să nu o primească pe Daria, cea mai mare fetiță, care este dintr-o altă căsătorie a Angelei.

’’Am simțit că trăiesc din nou abia cînd i-am văzut alergând din nou în ograda casei. Vă mulțumesc că m-ați ajutat, singur nu făceam nimic.’’

Locuința unde stau este o gazdă oferită de o vecină, acesta știind de necazul copiilor rămași doar cu tata s-a oferit să îi ajute cum poate. Nu au propria casă, rămânând încă un vis pentru Igor, acum cu mai multă culoare și sens. Până la toată nenorocirea, preconiza să plece la muncă peste hotare, să poate oferi un cuib propriu familiei sale, acum nu mai știe, îi este frică să nu-i piardă, îi este frică să nu rămână într-o bună zi pe drumuri. Muncește, în fiecare zi, tot ce reușește să agonisească îi ajunge pentru hrană și întreținere.

La prima vedere duc o viață obișnuită, cel care în fecare dimineață îi trezește, le pregătește dejunul, apoi îi duce la grădiniță, petrece la școală, seara îi adună grămăjoară este alături, este tata. Și sunt atât de fericiți, încât nici nu le pasă dacă ceaiul nu are zahăr, sau daca untul e lipsă pe masă, sau dacă haina e mai veche și încălțările defecte, sunt pur și simplu fericiți, asta le-o citești în priviri.

De curând, Daria a fost nevoită să se întoarcă la mama sa, Igor încă nu a reușit să obțină tutela, dar nu renunță, mai ales că zilnic copila îi vizitează, este foarte atașată de frați și susține că se simte mai bine aici cu ei la un loc.

’’Viața este foarte grea, în fiecare zi mă ciocnesc cu noi probleme, mi-e greu recunosc să fiu și mamă și tată, dar iată ei Daria (10 ani), Dinu (9 ani), Corina (8ani), Olesea (7ani) și Sveta (4ani) mă ajută să trec peste și să merge mai departe’’

Zilele acestea copii i-au scris scrisoare lui Moș Crăciun, cerându-i: sanie, jucării, bicicletă, un fluier și multă, multă sănătate pentru tatăl lor.  Acesta din urmă a fost copleșit de emoții, dincolo de toate greutățile, pentru sănătatea copiilor se roagă zilnic și el. A privit îngândurat către rândurile scrise de fiecare ne-a întrebat ce să facă, cum să le arate că există această frumoasă tradiție cu numele Moș Crăciun.

Noi însă știm că foarte mulți dintre dvs își doresc acest rol magic. Credem că putem fi cu adevărat feerici ajutându-i în cea mai mare nevoie a lor, pentru ca să nu mai fie urmăriți de riscul separării. Donează prin ammado.com, sunt necesari încă 35 000 lei pentru a procura o CASĂ. Costul căreia este de 50 000 lei dintre care 15 000 Igor deja i-a strâns cu greu pe timpul verii.

De acest Crăciun împreună schimbăm viața a 5 copii. Pentru detalii și donații apelați reprezentantul nostru la numărul de telefon 069519729.

Dum, 09/17/2017 - 10:08
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
O altfel de soartă

Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii.

Joi, 11/03/2022 - 10:25
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei