ACASĂ își doresc să crească 4 copii

Patru copii au nevoie de ajutorul nostru!

CCF/HHC Moldova și Ziarul Național lansează o campanie de strângere de fonduri pentru a procura o casă unei familii cu 4 copii.
În față se apropie marea sărbătoare a Reînvierii, pentru fiecare sărbătorile sunt prilej de a reuni familiile, de veselie și revederea celor dragi. Refugiul la casa părintească poate deveni un izvor de energie. De asta și-ar dori să aibă parte și cei patru copii ai familiei Morari din raionul Glodeni.

Mariana și Ion sunt părinții a 3 copii cu vârstele de 3 săptămâni (cel mai mic) apoi 2, 12 și 13, necazul lor la moment este că în următoarele săptămâni trebuie să părăsească casa în care au stat ultima perioadă, dar unde să plece? nu au!

Mama copiilor, Mariana, a rămas orfană de mică, pierzându-și copilăria printre pereții reci ai orfelinatelor. De mică visa la camera, casa și brațele unui părinte iubitor, dar nu a fost să fie. Anii au trecut, ea a continuat să se simtă singură până în momentul părăsirii internatului, aștepta nerăbdătoare această clipă și când a ajuns s-a dovedit a fi mai vulnerabilă ca oricând. Nu știa încotro să o apuce, nu avea la cine cere un sfat, sau o mână de ajutor. Trebuia să se descurce pentru a supraviețui, în scurt timp întâlnește un tânăr, iar împreună își clădesc speranțe pentru o viață comună. Dar de unde? De unde deprinderi pentru o familie, dacă modelul a lipsit în cei mai importanți ani ai vieții. Din toată dorința și necesitatea de afecțiune, Mariana rămâne singură cu doi copii. Viața de cuplu a adunat mai multe griji și responsabilități, la care partenerul pur și simplu a cedat.

În această situație, tânăra ajunge abandonată din nou, de aceasta dată cu doi copii alături. Și-a adunat forțele încă o perioadă, dar ajunge și ea să cedeze. Neavând nici un suport și nici un acoperiș pentru adăpost, ajunge să- și  ducă copii la internat. Inițial credea că asta va fi o soluție temporară, până ea își va acumula resurse materiale pentru o viață mai bună. Dar cât ar fi trebuit să câștige o femeia, unde ar fi putut ea munci pentru a agonisi în realizarea acestui plan măreț? Își vizita cu regularitate copii, iar momentele erau distrugătoare pentru toți.  Lacrimi și suferințe în inimile lor au curs timp de 5 ani, perioada cât au fost despărțiți.

Acum trei ani, Mariana îl întâlnește pe Ion, muncesc împreună și își oferă sprijin reciproc, astfel decid să formeze o familie. Nici el nu are o locuință proprie, așa că din câștigul ocazional, reușește să achite plata pentru închirierea unei locuințe, au stat aici doi ani, iar de curând i-au anunțat că trebuie să plece.

În toamna anului 2015, am reușit să readucem acasă copii, să reunim familia, mai ales că aici deja îi aștepta o soră mai mică de numai 1,5 ani. Abia atunci au simțit cu adevărat că sunt trei frați, relație înstrăinată pentru ei odată.

Cei măricei sunt clasa a IV-ea și a V-ea frecventează școala din comunitate, s-au adaptat și integrat cu succes, toate din dorința de a fi acasă, de a fi în familie, lângă părinți.

Acum au nevoie de sprijinul nostru să depășească un nou pericol pentru integritatea familiei lor. Pentru aceasta au 5000 euro, atât costa casa în care ar putea continua să locuiască, fără investiții adăugătoare. Suma însă este una astronomică pentru familie, dar împreună am putea diminua din aceasta imensitate și cedând doar o singură zi din munca noastră lunară, am contribui la visul acestor copii – Familia.

Cei care doresc să reînvie speranța familiei și să întindă o mână de ajutor o pot face pe contul bancar:

c.b VICBMD2x416

c.d. MD14VI000002224003349MDL

Cod fiscal: 1011620001828

CCF Moldova – Copil Comunitate Familie

Chişinău, șos: Hâncești 64/V # 28

Dum, 04/02/2017 - 10:08
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
O altfel de soartă

Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii.

Joi, 11/03/2022 - 10:25
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei