Ajută-ne să dezvoltăm primul centru de intervenție timpurie în Bălți

La finele anului 2013 prin acord de colaborare cu Ministerul Sănătății (de atunci) astăzi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale alături de autoritățile publice locale realizăm reformarea serviciului rezidențial din cadrul Centrului de Plasament Temporar și Reabilitare a Copiilor din mun Bălți. În acești 5 ani de activitate am reîntors în medii familiale 176 de copii, iar alții peste 300 au fost susținuți, preveniți să nu părăsească mediile familiale.

În sprijinul acestor copii și familii din nevoile descoperite, am dezvoltat servicii de zi necesare și anume două creșe pentru copii de la 4 luni la 3 ani. Pentru copiii care nu a fost posibilă reîntoarcerea în familiile biologice sau extinse am oferit alternativa mediului familial afectuos și protectiv – asistența parentală profesionistă. 

Totuși astăzi încă mai constatăm insuficiența numărului de asistenți parentali profesioniști, mai ales pentru nou-născuți și copii cu nevoi speciale. Aceasta rămânând în continuare una dintre prioritățile reformei sistemului rezidențial de îngrijire a copilului din țara noastră.

În susținerea familiilor și a copiilor care se nasc cu diverse probleme medicale, sociale, psiho-sociale ș.a  intenționăm să dezvoltăm primul centru de Intervenție Timpurie în mun. Bălți.

Înființarea acestui serviciu medico-social are loc în parteneriat cu MSMPS. Misiunea INTERVENȚIEI TIMPURII este de a identifica și evalua, cât mai repede posibil, copiii (sugari, de vârstă fragedă până la 3 ani), a căror dezvoltare este compromisă și oferirea unor intervenții individuale corespunzătoare pentru îmbunătățirea dezvoltării copilului și familiei.

Programul de intervenție precoce își propune prioritar să contribuie la depistarea cât mai timpurie a întârzierilor în dezvoltare, pentru a le putea corecta optimal și, desigur, pentru a putea preveni agravarea lor.

Un Centru de Intervenție Timpurie ar ajuta copiii cu nevoi speciale să-și dezvolte la maxim potențialul în dragostea și afecțiunea familiei, asemeni lui Mihai, povestea căruia o aflați accesând aici

Fiecare leu donat prin campania Rostul Postului, precum și din donații individuale, corporative se va utiliza în acest scop. Tindem ca, în toamna 2018, centrul să funcționeze cu succes. Din prima  zi a activității, serviciul va fi preluat la întreținere și administrare de autoritățile centrale de stat. Astfel, oferind durabilitate funcționării, iar noi, CCF/HHC Moldova vom monitoriza și evalua calitatea serviciului.

Mie, 03/21/2018 - 10:08
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
O altfel de soartă

Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii.

Joi, 11/03/2022 - 10:25
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei