Ajutăm să conectăm la apă familia Bârsan

Olga a rămas singură să crească și să îngrijească de cei cu 4 copii ai săi, cu vârstele între 2 și 11 ani.

Când și-a întâlnit prima dată alesul inimii, spera la o viață de cuplu fericită, bazată pe susținere reciprocă. După apariția primului copil, situația familială se agrava cu fiecare zi, chiar mai mult decât atât, Ion, partenerul Olgăi, avea zile când nu reușea să iasă din patima beției. Au urmat câțiva ani în acest ritm. Între timp, familia s-a mărit și greutățile s-au accentuat. Atunci când s-a simțit copleșit de permanentele probleme materiale, Ion a părăsit fără niciun regret familia, abandonându-i și nepăsându-i de soarta copiilor. Olga s-a pomenit într-un impas. Rămăsese fără niciun suport, deoarece ea era unicul părinte al copiilor, Ion nu recunoscuse niciodată paternitatea copiilor. Olga nu avea nicio resursă, familie sau prieteni care să o susțină. Cu groază și lacrimi în ochi povestește despre zilele când nu avea ce pune pe masă copiilor. Un an mai târziu, îl întâlnește pe Victor, un tânăr care și-a oferit umărul, de dragul ei, să o ajute cu gospodăria și copiii. Munceau cu ziua în comunitate, părea că au găsit izbânda. Odată cu creșterea copiilor creșteau și necesitățile, iar asta aducea des și la momente de tensiune între parteneri. Cea mai mare dezamăgire a Olgăi a venit în momentul în care Victor i-a cerut să întrerupă cea de-a patra sarcină. Îndurerată, femeia a renunțat la el, dar nicidecum la sarcină. Cu toate ca era într-o agonie sufletească, Olga a reușit să rămână ferm pe poziția ei.

Pe lângă toate acestea, o altă îngrijorare își lăsa amprenta asupra Olgăi, și anume faptul că locuința în care stătea nu îi aparținea legal (neprivatizată). Din acest motiv, ajutor social nu putea accesa, și, respectiv, nu avea niciun venit.  În această situație de disperare, Olga ajunge într-o depresie cu efecte complicate asupra stării de sănătate fizică.

La mijloc era soarta a 4 copii cu risc de a fi separați de mama lor. În astfel de circumstanțe, în primăvara acestui an, cazul ajunge în vizorul nostru. Alături de autorități, am prevenit această tragedie să se întâmple. Olga a fost ajutată să  acceseze servicii de găzduire temporară, i s-a oferit, de asemenea, și întreg pachetul de servicii psiho-sociale și legale ale CCF/HHC Moldova. Între timp, am inițiat procedura de privatizare, astfel ca mama și copii să poată avea drept de proprietate asupra imobilului. Amenajarea și reparația spațiului locativ se va realiza atât cu suportul CCF/HHC Moldova, cât și cu cel al autorităților locale, iar accesul la apă fiind parte din acest proces.

În toate aceste luni am fost alături de mamă și copii, reabilitarea psihologică a mamei fiind una dintre cheile succesului la moment. Împreună îi putem ajuta să rămână uniți și să le oferim șanse reale spre un viitor în familie!

Mar, 06/05/2018 - 10:16
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
O altfel de soartă

Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii.

Joi, 11/03/2022 - 10:25
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei