Olga a rămas singură să crească și să îngrijească de cei cu 4 copii ai săi, cu vârstele între 2 și 11 ani.
Când și-a întâlnit prima dată alesul inimii, spera la o viață de cuplu fericită, bazată pe susținere reciprocă. După apariția primului copil, situația familială se agrava cu fiecare zi, chiar mai mult decât atât, Ion, partenerul Olgăi, avea zile când nu reușea să iasă din patima beției. Au urmat câțiva ani în acest ritm. Între timp, familia s-a mărit și greutățile s-au accentuat. Atunci când s-a simțit copleșit de permanentele probleme materiale, Ion a părăsit fără niciun regret familia, abandonându-i și nepăsându-i de soarta copiilor. Olga s-a pomenit într-un impas. Rămăsese fără niciun suport, deoarece ea era unicul părinte al copiilor, Ion nu recunoscuse niciodată paternitatea copiilor. Olga nu avea nicio resursă, familie sau prieteni care să o susțină. Cu groază și lacrimi în ochi povestește despre zilele când nu avea ce pune pe masă copiilor. Un an mai târziu, îl întâlnește pe Victor, un tânăr care și-a oferit umărul, de dragul ei, să o ajute cu gospodăria și copiii. Munceau cu ziua în comunitate, părea că au găsit izbânda. Odată cu creșterea copiilor creșteau și necesitățile, iar asta aducea des și la momente de tensiune între parteneri. Cea mai mare dezamăgire a Olgăi a venit în momentul în care Victor i-a cerut să întrerupă cea de-a patra sarcină. Îndurerată, femeia a renunțat la el, dar nicidecum la sarcină. Cu toate ca era într-o agonie sufletească, Olga a reușit să rămână ferm pe poziția ei.
Pe lângă toate acestea, o altă îngrijorare își lăsa amprenta asupra Olgăi, și anume faptul că locuința în care stătea nu îi aparținea legal (neprivatizată). Din acest motiv, ajutor social nu putea accesa, și, respectiv, nu avea niciun venit. În această situație de disperare, Olga ajunge într-o depresie cu efecte complicate asupra stării de sănătate fizică.
La mijloc era soarta a 4 copii cu risc de a fi separați de mama lor. În astfel de circumstanțe, în primăvara acestui an, cazul ajunge în vizorul nostru. Alături de autorități, am prevenit această tragedie să se întâmple. Olga a fost ajutată să acceseze servicii de găzduire temporară, i s-a oferit, de asemenea, și întreg pachetul de servicii psiho-sociale și legale ale CCF/HHC Moldova. Între timp, am inițiat procedura de privatizare, astfel ca mama și copii să poată avea drept de proprietate asupra imobilului. Amenajarea și reparația spațiului locativ se va realiza atât cu suportul CCF/HHC Moldova, cât și cu cel al autorităților locale, iar accesul la apă fiind parte din acest proces.
În toate aceste luni am fost alături de mamă și copii, reabilitarea psihologică a mamei fiind una dintre cheile succesului la moment. Împreună îi putem ajuta să rămână uniți și să le oferim șanse reale spre un viitor în familie!
Nadejda și-a luat viața de la zero, cu 3 copii în brațe și cu mari planuri de viitor.
Într-o casă veche din nordul țării, își duc traiul Mihaela și cei 4 copii ai săi. Mihaela este unicul părinte pentru copiii săi, fără nici un sprijin și cu multe nevoi adunate pe umerii ei.
Povestea acestei familii are o istorie dificilă și plină de provocări.
Ea crește singură 3 copii : Ilinca de 6 ani, Dima de 4 ani și Oleg de 2 ani, care s-a născut cu hidrocefalie, o dizabilitate care îi afectează starea sănătății.