Ajutăm să conectăm la apă familia Cârciumaru

În familia Cârciumaru cresc 3 copii, Vlad – 2 ani, Viorelia – 6 ani și Marina – 13 ani. În toamna acestui an, familia urmează să se mărească cu încă un membru. Locuiesc într-o suburbie a Chișinăului în condiții grele, însă acesta nu este un impediment ca locuința mică și avariată să fie neglijată. În casă, permanent, e ordine și curat. Rodica, mama copiilor, însărcinată în șase luni, muncește în calitate de vânzătoare la o piață din oraș. Acesta este unicul venit care îi permite să-și întrețină familia. Pe lângă dificultățile materiale și condițiile precare de trai, Rodica îngrijește și de soțul ei bolnav, care suferă de o boală incurabilă și este inapt de a munci. Din lipsa resurselor financiare nu au perfectat actele de identitate, iar asta i-a împiedicat să poată obține grad de dizabilitate, urmat de o pensie de invaliditate.

Casa în care stau la moment este moștenită de Rodica de la bunici. Ea este salvarea lor, deoarece nu au unde locui în altă parte. Însă casa necesită urgent reparație și racordare la rețeaua de apă.

Familia a ajuns în programul de prevenire CCF/HHC Moldova în luna mai anul curent. Asistența socială s-a alarmat din cauza condițiilor nefavorabile de trai, luând în calcul că degrabă urmează să apară și al patrulea copil. Iar lipsa conectării la apă a locuinței împovărează și periclitează și mai mult viața familiei. Alături de autorități și membrii familiei, ne-am angajat să readucem casa la condiții decente de trai, precum și să-i ajutăm cu perfectarea actelor de identitate și medicale, pentru a putea accesa serviciile statului.

Fiecare ajutor contează. Astfel vom contribui la salvarea a 4 copii să rămână alături de părinții lor.

Dum, 05/06/2018 - 10:16
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
O altfel de soartă

Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii.

Joi, 11/03/2022 - 10:25
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei