Cea de a treia familie din campania de Crăciun

Natalia este o fetiță de numai 4 luni, ochii săi luminoși transmit emoția siguranței în brațele părinților. Aceștia nu o pierd nici pe un minut din priviri și luptă pentru ai oferi copilului ceea ce lor le-a lipsit chiar din frageda copilărie.

Igor și Ionela, părinții fetiței, s-au cunoscut într-un internat, în care au crescut, ambii au rămas fără părinți, diferența e doar în faptul că unul dintre ei a rămas orfan, după ce părinții au decedat într-un accident, iar altul a rămas fără protecție părintească din motive materiale precare.

Copilăria, preadolescența și adolescența lor a fost îngrădită de gardul și pereții reci ai internatului. Nu îndrăzneau să spere la o familie, deoarece an de an dezamăgirea creștea și ei își continua viața tot aici.

Timpul a trecut, la vârsta de 16 ani au fost nevoiți să plece. Dar unde? Lungă le-a fost calea și dezamăgirile au continuat. Tot ce i-a ajutat fost speranța lor pentru o viață mai bună, visul întemeierii unei familii și susținerea reciprocă.

De ceva timp au  obținut o locuință socială, a cărei condiții sunt dezastruoase, dar ei sunt foarte mulțumiți că nu au rămas în stradă mai ale acum de când în viața lor a apărut micuța Natalia. În tabloul lor de mâne nu se încadrează nici cum scenarii pesimiste, sunt luptători, deși internatul le-a înrădăcinat multe frici și sentimente de neîncredere.

Locuința are doar o singură odaie ce le oferă doar un acoperiș deasupra capului în rest totul rămâne o necesitate deschisă pentru tânără familie. În evidenta sărăcie Igor și Ionela se bucură de colțișorul lor familial, care le-a lipsit dintotdeauna.

Acum au nevoie de sprijin pentru ai ajuta să facă câteva salturi înainte.

Familia este lipsită total de elementarele electrocasnice:

  • O plită electrică nouă, deoarece cea care o au la moment, uneori chiar cedează să mai funcționeze.
  • Un mic frigider. Nu au avut niciodată posibilitatea pentru o astfel de achiziție.
  • O mașină de spălat, care pe lângă faptul că ar ajuta-o pe Ionela, ar preveni umiditatea încăperii.

De când s-a născut Natalia, ea doarme doar în cărucior, deoarece părinților nu le-a ajuns bani pentru un pătuc. Tot ce reușesc ei să agonisească lunar, le ajunge pentru hrană și întreținerea condițiilor comunale.

În prag de sărbători vă îndemnăm să-i ajutăm. Au fost mereu singuri, lipsiți de apartenență familială, astăzi sunt părinți și își adună toate puterile pentru ai oferi copilului lor identitate, casă, atenție și dragoste, ceea ce ei nu au avut niciodată.

Dum, 01/08/2017 - 10:03
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
O altfel de soartă

Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii.

Joi, 11/03/2022 - 10:25
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei