Fericire înmulțită la șapte

„Nu este ușor, dar este o bucurie înmulțită la numărul de copii pe care îi crești”, susține Maria, mama a 7 copii.  Trei fetițe și patru băieți cu vârstele între 7 luni și 9 ani cel mai mare copil, sunt razele de lumină și căldură care aduc speranțe părinților lor. Curând în familia lor va apărea încă un nou membru, cel de al optulea „Dacă ni l-a trmis Dumnezeu ănseamnă că trebuie să fie cu noi” susțin părinții.

Deși lipsurile sunt evidente și traiul îngreunat, sunt o familie fericită și împlinită. Părinții muncesc din greu pentru ași crește minunile, nu îndrăznesc să ceară nici măcar ceea la ce au dreptul, suport din partea statului. Pentru că au încercat și au fost criticați că fac copii, pentru că au vrut să li se respecte drepturile și au fost blamați, iar dacă vor ajutor, să muncească, să ducă copii la un centru de plasament să-i crească statul…

Greu de crezut și acceptat. Ei însă au îndurat toate aceste replici, întărindu-le și mai mult credința în propriile forțe, unindu-i și mai mult pentru ași salva copii.

Sărăcia nu poate să le destrame familia!

Noi vă îndemnăm să-i ajutăm, deși ei modești nu cer nimănui nimic. I-am vizitat, locuința este sărăcăcioasă, pe 2 paturi dorm copiii mai mici, jos pe saltele dorm cei mai măricei și părinții. Nu am văzut nici un dulap de haine, deși toate aranjate la locul lor în cutii. Bucătăria amenajată din ce au găsit și reperat. Fântână din gospodărie,  a secat și aduc apa de la câțiva zeci de metri, pentru tânăra mama spălatul rufelor este o activitate anevoioasă, iar pentru a se conecat la rețiaua de apeduct au nevoie de 10 000 de lei – ceea ce nu poate fi decât un vis al familie. Orice ajutor material e bine venit, unități de mobilier (dulapuri, scaune, o masă unde să poată fi toți la un loc și 2 paturi supraetajate pentru copii), electrocasnice și unități de gospodărie.

Pentru detalii și informații ne puteți contacta la contact@ccfmoldova.org sau la tel 022 243 226.

Mie, 05/17/2017 - 10:08
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
O altfel de soartă

Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii.

Joi, 11/03/2022 - 10:25
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei