Generozitatea noastră îi poate salva viață

Ce-și va aminti Solomon despre copilăria lui, depinde astăzi de fiecare din noi.

Solomon s-a născut cu o malformație cardiacă. Ne-am cunoscut cu el și mama sa acum doi ani, starea sa de sănătate se înrăutăți-se drastic, iar mama era disperată. Locuiau într-un serviciu social, deoarece și trecutul tinerei mame e foarte trist, a crescut mai mult singură pe străzi, lipsită de copilărie, fără nici un sprijin. Nici astăzi nu are propriul cămin și deja de 3 ani de cînd s-a născut Solomon locuiesc doar prin centre maternale. La numai cîteva luni de viață, copilul a dat primele semne de acutizări a stării de sănătate. Viața lor era prezentă între, centrul maternal (adapostiți temporar) și spitale, unde de fiecare dată medicii sceptici privitor la șansele de viață, îi spuneau mamei că e nevoie să facă ceva mai mult, să meargă la Chișinău pentru investigații ample și „poate, dar cu puține șanse să fie operat”. Toate acestea veaneu în fața tinerei disperate ca o prăpostie adâncă fără a vedea și alte căi …

În 2014, am apelat la Ministerul Sănătății pentru solicita sprijin în facilitarea primelor investigații ample și stabilirea diagnosticului. În octombrie același an, Solomon este supus primei etape de intervenție chirurgicală pe cord, aici la noi în țară. Medicii, deși inițial sceptici pentru perspective pozitive, ulterior au rămas mirați de dorința și puterea copilului de a trăi. Post-operator, Solomon și-a recăpătat sclipiri în ochi, devenind vioi, cu îndrăzneală începând a face primii pași, iar anul trecut ușor chiar și să alerge.

De câteva luni, inima copilului a început din nou să manifeste stări de acutizare. Solomon are nevoie în continuare de a următoarele intervenții pentru a fi salvat. Dar, până atunci, urgent este envoie să treacă o investigație complexă –  -Angio CT a cordului, care costă 8000 lei,  deoarece copilul are doar 3 ani, procedura poate fi efectuată doar cu anestezie, tot în acest preț inclusă.

Fiecare donație contează, de fapt e mult mai mult decât o donație, e un gest de a salva o viață!

Acum comod și sigur puteți dona prin ammado.com –  https://www.ammado.com/nonprofit/172677  

Ulterior vă vom informa despre rezultatul investigației pe site-ul nostru și vom afla cum îl putem ajuta pe Solomon să se bucure în continuare de viața și copilărie.

Dum, 02/19/2017 - 10:08
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
O altfel de soartă

Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii.

Joi, 11/03/2022 - 10:25
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei