Își crește singură copiii
12-09-2019

Grijile și bucuriile unei familii se pot schimba peste noapte. Este și cazul Oxanei, care a rămas singură cu trei copii, după ce soțul a trecut în neființă. Acum, singura preocupare a femeii este să depășească situația de criză în care s-a pomenit.

Motivele care l-au determinat pe bărbat să-și ia viața sunt neclare și astăzi pentru familia acestuia. Cert e că a lăsat în spate o soție îndurerată, copiii fără tată și o sumedenie de provocări, pe care aceștia vor fi nevoiți să le gestioneze singuri.

Au trecut abia câteva luni de la tragedie, dar lacrimile din ochii femeii nu contenesc să curgă când vorbește despre soțul său și despre viitorul copiilor. De acum încolo, știe că poate miza doar pe propriile forțe ca să le izbutească pe toate. „Găsesc puteri de dragul copiilor. Plâng nopțile, îmi fac griji pentru ei, dar încerc să fac față greutăților”, susține Oxana. „Când mai era bărbatul, mă mai descurcam, acum nu știu ce ne așteaptă”, mărturisește femeia.

Are nevoie de susținere

Ore în șir ar putea să povestească despre copii, ce îi face fericiți, ce iubesc să facă, cum petrec timpul împreună. În aceste clipe se mai detașează de tragedia care s-a abătut asupra familiei. Zâmbetele schițate de copiii e tot de ce are nevoie. Își canalizează eforturile întru oferirea afecțiunii de care au nevoie aceștia. Fiica, cea mai mare dintre frați, are 6 ani, iar frații săi au patru și respectiv 2 ani.

Nevoile i-au răpit somnul

Dacă reușește să satisfacă necesitățile primare ale familiei, atunci cheltuielile adiționale nu fac decât să-i răpească somnul și speranța în ziua de mâine. Casa are nevoie de renovare, condițiile de trai îmbunătățite, dar ceea ce constituie o urgență este acoperișul casei. Este deteriorat, iar atunci când plouă, apa curge în casă. Reparația acoperișului a fost evaluată la 35 mii lei. Mama dispune de o sumă de doar zece mii de lei. Indemnizațiile sociale, remunerarea pentru munca prestată în gospodăriile oamenilor îi ajung doar pentru a acoperi cheltuielile ordinare, nu și pentru a face lucrări de o asemenea anvergură.

A solicitat intervenția CCF/HHC Moldova

Pomenindu-se în impas, femeia a solicitat ajutorul CCF/HHC Moldova. A luat legătura cu echipa organizației, care împreună cu autoritățile locale muncesc la un plan comun de intervenție. “În circumstanțele în care s-a pomenit mama este ușor să alunece într-o stare depresivă, care ar putea să degenereze în consecințe regretabile pentru copii. În astfel de situații, este important să-i fii alături cu programele de suport necesare, astfel încât beneficiara să-și recapete încrederea în viitorul său și al copiilor”, a menționat psihologul CCF/HHC Moldova Renata Tiron.

Cazul este în vizorul organizației, care oferă mamei și celor trei copii ai săi asistența necesară în vederea eliminării tuturor riscurilor. Puteți contribui la bunăstarea familiei printr-un singur click.

12-09-2019
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Alex Iordache: Vă invit să contribuim la construcția fântânii
Suma colectată
13.230 lei
133%
Suma necesară:
10.000 lei
Tudor Plăcintă: Îmi doresc ca toate cadourile să se transforme în donații pentru copiii defavorizați
Suma colectată
2.500 lei
23%
Suma necesară:
11.000 lei
Dumitru Bordea: „Îmi donez ziua de naștere copiilor aflați în risc de separare”
Suma colectată
2.300 lei
46%
Suma necesară:
5.000 lei