Micul povestitor Dinu

Dinu are 7 ani, un povestitor talentat, te captează imediat ce începe să vorbească. Are un auz muzical fin și este foarte interesat de lumea sunetelor. Auzul, pipăitul, mirosul sunt simţuri dezvoltate la un nivel mai sporit față de noi, cei care ne bucurăm zilnic să vedem lumina soarelui.
Dinu s-a născut cu această dizabilitate. Este orb. Din acest motiv a fost abandonat la naștere. Am vrea să trecem peste cei 7 ani de orfelinat și să nu povestim din zilele triste, de liniștea instalată în instituție, întunericul și așteptarea… Tot ce mai adia spre o rază de lumină era speranța… poate va reveni mama sau poate va apărea o familie care să-i fie mamă și tată.
Orfelinatul găzduiește copii până la 7 ani, iar Dinu urma să fie transferat la un alt internat, unde ajung copii de vârstă școlară. Atunci ne-am întrebat, oare chiar să nu cunoască niciodată acest băiat ce înseamnă căldura brațelor unei familii?
Cu suportul nostru, CCF/HHC Moldova la finele acestei veri (2018) Dinu ajunge în tutela unei familii. De aproape trei luni trăiește zilnic cele mai puternice emoții. Este extrem de entuziasmat de familia ce îi alină visele, îl cuprinde și încălzește sufletul atingându-i fruntea cu buzele în fiecare seară.
L-am ajutat să fie școlarizat, frecventează școala de slab văzători, iar pentru dezvoltarea potențialului maxim i-am oferit echipament specializat adaptat necesităților sale. Îi place mult tot ce face la școală, iar acasă continuă de sine stătător. Recent a început și orele de muzică, atâta încântare în redările sale, rar întâlnim. Viața copilului s-a schimbat radical, iar asta o spune chiar Dinu. În una din zile a fost în vizită cu dna Raisa – tutorele, la orfelinat, pentru a-și întâlni prietenii rămași acolo. Ieșind pe poarta instituției, Dinu cu lacrimi în ochi vorbea de ultima sa dorința mare – vrea ca și prietenii săi să aibă o familie.
Este un copil sensibil, emotiv, recunoscător pentru frumosul care a venit în viața sa ’’Când o să–i găsesc pe mama și pe tata, neapărat o sa te i-au cu mine’’, i-a spus dnei Raisa și i-a prins fața în mânuțele sale mici.
Raisa și-a dedicat toată viața copiilor. În ultimii doi ani este asistentul personal al soțului său bolnav, dar aceste greutăți nu o împiedică să ofere căldură și dragoste persoanelor care au nevoie de ea. Duc o viață modestă, de aceea orice ajutor în susținerea lui Dinu este binevenit.

Mar, 10/16/2018 - 10:16
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
O altfel de soartă

Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii.

Joi, 11/03/2022 - 10:25
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei