Nevoile le depășesc posibilitățile

Lacrimile din ochii mamei vorbesc despre incapacitatea ei de a le oferi copiilor o viață lipsită de griji și neajunsuri. Încearcă să le mușamalizeze cu multă afecțiune, atenție sporită și perspective promițătoare.

Oana, mamă a cinci copii dintr-un sat din raionul Leova, le oferă acestora speranța unui viitor frumos, în ciuda tuturor obstacolelor cu care se confruntă și a deznădejdii care o cuprinde uneori.

Pentru o mamă solitară, fiecare zi reprezintă o nou încercare. Poate răsufla ușurată doar atunci când își știe copiii fericiți. Este dificil să-ți păstrezi cumpătul când mizezi doar pe indemnizațiile sociale. Femeia muncește cu ziua prin sat pentru a agonisi un ban în plus, dar îi este practic imposibil să o facă în condițiile unei sărăcii împovărătoare.

A ajuns în vizorul autorităților locale, care au ajutat-o să-și procure propria locuință. I-au pus la dispozție o sumă de 20 mii de lei, iar femeia, la rândul său, și-a luat angajamentul să obțină alți 10 mii de lei pentru a acoperi prețul integral al casei. Unde mai pui investițiile în reparația casei, exorbitante pentru această familie. Imaginile vorbesc despre necesitățile stringente ale familiei Schiriliu.

„Sunt fericită aici, în casa noastră!”

“Sunt fericită aici, în casa noastră. Copiilor le place mult. Condițiile de trai sunt mai bune, avem teren care poate fi lucrat” menționează femeia, făcând referiri la starea precară a vechii locuințe, în care trăia în chirie. “Am fost nevoiți să ne căutăm o altă casă, era plină de șobolani. Mă trezeam nopțile să îi alung și stăteam de veghe”, povestește Oana fără a-și putea reține lacrimile. Noua casă reprezintă un nou început, acolo unde poate să-și construiască o nouă viață, acolo unde nu e loc de maltratările soțului.

Copiii aflându-se în continuare în situație de risc, autoritățile locale au solicitat intervenția CCF/HHC Moldova. “Odată cu apariția CCF-ului în viața noastră s-au produs și schimbările. Ne ajută, ne dau sfaturi, ne îndrumă și le mulțumim pentru susținerea oferită” menționează femeia. Familia a primit consiliere din partea specialiștilor CCF Moldova în vederea îmbunătățirii calității vieții, gestionării veniturilor și cheltuielilor etc. Prin intermediul campaniei “Rostul Postului”, echipa noastră a ajutat-o să-și procure o vacă, pentru a asigura copiii cu produse alimentare pe termen lung.

Își dorește un spațiu sigur pentru copiii ei

Pe lângă toate necazurile, fiica sa de 20 de ani a fost părăsită de soț cu un copil în brațe. Acum femeia are în grija sa șase suflete, cinci dintre fiind minori, cu vârste cuprinse între doi și 16 de ani.

De una singură îi este practic imposibil să ducă la bun sfârșit lucrările de renovare a locuinței. Are nevoie de ajutor financiar considerabil. Renovarea casei reprezintă o sarcină dificilă pentru familia Schiriliu din moment ce nu au acces la apă. Copiii sunt nevoiți să care gălețile cu apă de la fântâna amplasată la 400 m distanță. CCF/HHC Moldova își propune să adune resursele financiare necesare pentru construcția unei fântâni în curtea familiei Schiriliu. În acest scop, CCF/HHC Moldova organizează cea de-a treia ediție a evenimentului Seara Aventurilor alături de Iulian Bercu, care va avea loc pe 6 august la Artcor. Alăturându-vă acestei cauze, reușiți să oferiți șansa la un trai decent familiei Schiriliu.

Donații online aici ccfmoldova.org/vbdonations/product/donatie/.

Pentru detalii și întrebări, vă rugăm, contactați-ne: contact@ccfmoldova.org.

Vin, 06/28/2019 - 10:21
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
O altfel de soartă

Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii.

Joi, 11/03/2022 - 10:25
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei