Povestea altor 3 frați din campania de Crăciun
20-01-2017

Mărioara, Anastasia și Valentin sunt frați, au câte 7, 9 și respective 11 ani. Sunt pasionați de cărți, cei mai mari de lectură, iar Anastasia abia face primii pași în această lume de poveste. Deși părinții lor nu le prea citesc povești, ei singuri au descoperit  plăcerea. La început au fost atrași de imagini și culori, iar treptat au prins gustul poeziilor și poveștilor. Și nu în zadar, ci pentru că poveștile au toate finaluri fericite, iar ei visează ca viața lor la fel să se schimbe, fără tristeți și lipsuri.

Mărioara, cea mai mare dintre copii, a avut nenorocul de a sta 3 ani departe de părinți si familie, pentru o banală cauză, nu reușea să însușească programul școlar, de aceea părinții au fost convinși să-și ajute copila printr-un program special la o școală auxiliară internat.

În primăvara anului 2015, am ajutat-o pe Mărioara să revină acasă, acum frecventează școala din comunitate, s-a reintegrat cu succes, profesorii au cuvinte de laudă la adresa ei, de asemenea este înconjurată de colegi prietenoși.

Familia locuiește într-o comună îndepărtată din nordul țării, locuința le este oferită temporar de careva rude. Situația familiei s-a înrăutățit drastic după ce starea de sănătate a tatălui s-a acutizat. Părinții copiilor formează un cuplu de peste 15 ani. S-au cunoscut după ce Ion, tata copiilor, a suferit un grav accident rutier și a rămas abandonat de soție. Nina era o femeie silitoare și blândă, i s-a făcut milă de necazul bărbatului și astfel s-a înfiripat o relație, din care au urmat trei copii. Cu anii starea de sănătate a lui Ion s-a acutizat, iar astăzi cu greu face față necesităților personale, are nevoie de ajutor personal în anumite momente. Nina este cea care muncește cu ziua prin sat, pentru a aduce pâinea pe masa familiei sale. Venitul familiei îl constituie pensia de invaliditate a tatălui 850 lei și mare speranțe au pentru sezonul rece la ajutorul social, pe care-l vor primi în această lună pentru prima dată.

Odată ajunși în această locuință, înțelegi că au nevoie de orice, orice ajutor, începând de la mobilier, electrocasnice (aragaz, frigider) apoi veselă, plapume, lenjerie de pat și până la tot necesarul pentru copii, haine, încălțăminte și rechizite, cărți, jucării.

20-01-2017
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Lili Lozan: „Îmi donez ziua de naștere copiilor aflați în risc de separare”
Suma colectată
7.987 lei
54%
Suma necesară:
15.000 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Katiusha Kurmaeva: „Îmi donez ziua de naștere unui copil cu necesități speciale”
Suma colectată
5.010 lei
101%
Suma necesară:
5.000 lei