Șansa la o familie

Mihai și Cristian, provin din familii diferite, nu sunt frați, dar au trăit drame asemănătoare. Au câte 13 și 15 ani; cu ani în urmă au ajuns la internat după ce părinții ambilor copii au decedat. Trăirile acestora nu ar putea fi redate în cuvinte, doar dacă îi asculți și privești în același timp, poți să înțelegi suferința ce le-a împânzit sufletul.

Destinul însă le-a fost luminat de oameni inimile cărora sunt pline de dragoste și dorință de a le dărui speranțe, identitate, afecțiune, atenție, într-un cuvânt FAMILIE.

Marina și Dumitru formează de peste 30 de ani un cuplu foarte unit, locuiesc în or. Bălți, sunt o familie modestă și care muncește cu străduință pentru o viață decentă. Au optat pentru un viitor luminos, așa cum și-l doresc părinții, pentru unicul lor fecior, astăzi student la o universitate în Marea Britanie. Mulțumiți pentru această realizare în care consideră că Dumnezeu le-a fost mereu aproape, Marina și Dumitru au decis să-și împărtășească dragostea care o au în suflet cu alți copii.  După ce au cunoscut poveștile triste de viață a copiilor din internate, și-au propus să fie ei schimbarea copilăriilor ce păreau ostatice a unui sistem rezidențial învechit.

Astfel Mihai, Cristian, de ceva timp au o familie, iar acum urmează și Marius să ajungă în casa acestui cuplu. Pe ultimul, echipa noastră CCF/HHC Moldova, l-a cunoscut recent în unul din internatele în care lucrăm din mun. Bălți. Marius a stat 5 ani în acest internat, dar niciodată nu și-a pierdut speranța pentru ziua când va veni și după el o familie. Chiar dacă așteptarea e grea, băiatul visează momentul în care le va povesti planurile sale de viitor și mai ales marele vis, cel de a ajunge într-o zi la o școală de pictură.

Pentru ca Marius să se bucure de dragostea și siguranța unei familii este foarte real. După ce Dumitru și Marina l-au cunoscut l-au îndrăgit imediat, iar băiatul așteaptă decizia autorităților pentru ai permite să meargă cât mai curând în această familie. Aceștia sunt în proces de stabilire a tutelei, însă în procesul evaluării au fost condiționați să creeze condiții de trai mai speciale, ceea ce ar însemna, un spațiu individual fiecărui copil, pentru că sunt la vârsta preadolescenței și adolescenței. Cuplul înțelege solicitarea, dar la moment nu dispun de suficiente resurse pentru toate aceste schimbări care ar întârzia procesul și l-ar lăsa pe Marius în pre mare așteptare.

Pentru a aduce această zi cât mai aproape de realitatea dorită, este nevoie de ajutorul nostru. Împăună am putea contribui la procurarea mobilierului necesar (pat, masa, dulap), materialelor de construcție pentru reabilitarea camerei ce se oferă băiatului, astfel condițiile actuale să nu mai servească motiv și impedimente pentru comisiile vizate, cele car vor semna decizia de tutelă.

Chiar dacă au imensă dragoste și dorință de a ajuta copii, în aspect material Marina și Dumitru se descurcă ca marea majoritate a oamenilor muncitori și harnici din țară.  Ei le oferă dragoste și familia lor, iar tu ne poți ajuta să îi încurajăm, donează aici (alege modalitatea cea mai comodă) – O familie pentru MARIUS

Dum, 11/05/2017 - 10:08
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
O altfel de soartă

Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii.

Joi, 11/03/2022 - 10:25
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei