Șase copii riscă să fie separați de părinți

Nouă la număr, dintre care 7 copii și, părinții lor locuiesc în condiții greu de imaginat, locuința practic li se ruinează, iar cele 2 odăi în care stau la moment sunt avariate. Autoritățile sunt alarmate, pentru că la mijloc sunt 6 copii minori și 1 major care muncește pentru a-și ajuta familia. Cel mai mic copil este Dan care are abia 1 an, apoi Victor de 2 ani, Petru 7 ani, Marcela 9, Igor 13 și Marcel 15 ani.

Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei, au în vizor cazul din anul 2015, tot ce s-a reușit a fost școlarizarea copiilor și includerea în program preșcolar a celor de vârstă corespunzătoare, dar cauza tuturor problemelor a rămas un subiect dureros. Prezentându-se dificilă situația, autoritățile ne-au solicitat suportul și în acest fel familia este preluată în programul de prevenire a separării copiilor de familie, desfășurat în mun.Băți.

Larisa, mama copiilor se află în concediu de maternitate, iar tata muncește în calitate de mașinist la o direcție de reparația a drumurilor,  anterior mai bine de 20 de ani a lucrat în calitate de îngrijitor de teritoriu în cadrul direcției parcului de cultură. Venitul familiei este de 4000 lei lunar, 4000 lei pentru 9 persoane, dintre care 6 copii cu diverse necesități de la bebeluși până la școlari. In acest venit sunt proveniența resurselor care le câștigă  Dima băiatul major, salariul tatălui, ajutorul social oferit de stat 400 lei/lună și 300 lei/lună indemnizația pentru creșterea copilului nou-născut.

Casa în care sunt adăpostiți este o moștenire a mamei, dar care de ani buni nu a fost reparată sau renovată din lipsa resurselor materiale. Când am vizitat familia se afla într-o situație acută, pereții îmbibați cu ciupercă/mucegai, umiditate, acoperiș defect, geamuri deplorabile, lipsa retelei de ventilare, apeduct și multe, multe necazuri.

La moment am reușit să reparăm total acoperișul locuinței, dar toate celelalte lucrări rămân încă de realizat, în acest sens vă solicităm suportul.

Investiția este destul de mare, evaluarea inițială fiind de 89 000 lei. Totuși avem speranță în fiecare gest, astfel să reușim până în iarnă definitivarea și crearea condițiilor de trai adecvate.

Fiecare contribuție este extrem de importantă!  Ajută-ne să aducem speranța și stabilitatea în aceasta familie, iar cei 6 copii să poată crește alături de părinții lor.  Îți oferim mai multe modalități de a dona către CCF/HHC Moldova, pentru ei. 

Clik aici Orice modalitate ați alege, vom găsi calea spre succes! 

Sâm, 12/02/2017 - 10:08
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
O altfel de soartă

Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii.

Joi, 11/03/2022 - 10:25
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei