Un alt caz din campania de Crăciun

Este al doilea Crăciun din ultimii 7 ani, perecut în familie.

Veronica este o adolescentă drăguță și timidă, are 16 ani, dintre care 7 i-a pierdut după ușile internatului.

S-a născut într-o familie modestă cu 6 copii, ea fiind cea mai mică. La vârsta școlarizării, nu a fost primită în școala din comunitate, sub motivul reținerii în dezvoltare. În așa condiții, părinții au fost practic constrânși să-și după fiica la o școală internat. Acesta fiind soluția acum 7-8 ani în urmă, moștenită de la un sistem bolnav care segrega copii în internate.

Părinții erau răvășiți de durere și tristețe, nemaivorbind de Veronica, o fire plăpândă înstrăinată de familie și frați. Era vizitată săptămânal de familie, frații  înlocuindu-se între ei, astfel ca să ajungă măcar odată în lună la cea mică. La scurt timp mama copiilor se îmbolnăvește ajundîndu-se până la deces, iar tata se pierde în patima beției.  În așa fel suferința a pus stăpânire peste familie.

Veronica își ruga frații să o ia acasă, însă aceștia erau asigurați de specialiștii instituției că fata are nevoie anume de serviciile lor.

Viața acestei copile ajunge să se schimbe abia un an în urmă, deși unele traumele trăite în internat par greu de recuperat vreodată, Veronica este extrem de fericită după ce a scăpat de acel calvar. Anul trecut în preajma sărbătorilor de iarnă, fata a venit în vizită la una dintre surori. Timpul petrecut împreună le-a oferit posibilitatea să-și împărtășească unele emoții. Veronica a avut parte, pentru prima oară, de un moment de exteriorizare a trăirilor, iar sora sa a rămas îngrozită.

Din acel moment Veronica nu s-a mai întors la internat, deși sora sa duce o viață grea în aspect material și financiar, fiind mama singură a doi copii și îngrijind de alți 2 nepoți, ai căror mamă a plecat în Federația Rusă să muncească, ajung zile în care pâine pare un deliciu pentru copii. Însă zice ea că va tăia pâinea în felii mai subțiri ca să le ajungă acum la toți. Sunt 6 suflete dintre care 5 copii și au mare nevoie de ajutorul nostru, dorm înghesuiți pe cele două paturi improvizate din mica odăiță încălzită acum pe timp de iarnă, iar mâncarea o pregătesc la un aragaz defect la care doar un arzător funcționează. În mica căsuță nu poți găsi unități de electrocasnice; orice ajutor material e binevenit în familie, iar copii au nevoie de haine și încălțăminte, jucării și desigur duc dorul dulciurilor.

Vă îndemnăm să le aducem împreună o rază de lumină și speranță odată cu sosirea Crăciunului.

Vă asigurăm că toate donațiile oferite vor ajunge direct în familie, iar dacă doriți să o cunoașteți pe Veronica și copiii din această familie, vă invităm în familie cu noi.  Familia locuiește într-o comunitate din r. Ocnița.

Dum, 01/15/2017 - 10:03
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
O altfel de soartă

Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii.

Joi, 11/03/2022 - 10:25
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei