Alina nu doar că aducea un nou membru în familie, dar aducea și o nouă perspectivă asupra viitorului lor

Într-un colț de sat, pe vârful delușorului în bătaia vântului sărea zăvorul din poarta care îngrădea gospodăria Alinei.

Ne aștepta în prag ”Hai treceți vă rog, intrați, la noi aici e cam cu multe lucruri grămadă, facem reparație. I-am zis lui Radu că trebuie să fie tot curat când vin de la maternitate”. Mai are aproape o lună și va aduce pe lume cel de-al șaselea copil. 

”Am născut cinci și a fost tot bine, dar acum simt o frică, totuși e a șasea naștere și medicul mi-a zis: la ce te-ai gândit femeie”. Atunci Ala, colega noastră i-a pus mâna pe umăr și a încurajat-o să gândească pozitiv, așa cum a gândit la fiecare naștere. Nici nu am terminat vorba că deja ca o zvârlugă era la colțul casei, ”Veniți să vedeți aici la cămară găinile care le-am cumpărat!” strigă Alina și imediat aleargă ca friptă, de nici nu ai zice că e în luna a opta de sarcină. A fugit spre cămara unde în cotcodăcitul găinilor se făcuse lor Rex, care în ziua ceea s-a rupt din legătoare. 

A intrat în cămăruță vorbind blând cu găinile speriate de Rex, să le numere, asigurând-se că sunt toate. 

Scurt istoric.

Alina și soțul ei, împătresc bucuriile și greutățile unei familii mari și a unei gospodării mici. 

Până al întâlni pe Radu, actualul soț, femeii nu îi erai străină sărăcia, lipsurile, neglijența partenerului și singurătatea. Încerca să ducă singură gospodăria pentru a le asigure copiilor un cămin familial și o stabilitate. Dar când a văzut că nimic nu se schimbă ani de zile, Alina a decis să-și ia viața de la capăt. A plecat din satul și casa parterului, cu trei copii. A lucrat în fiecare zi, împărțindu-se peste tot, lucra unde apuca să aibă cu ce-și crește cei 3 copii. 

După o vreme îl întâlnește pe Radu, și el la rândul lui un om muncitor și blând. Așa familia lor a crescut și astăzi sunt în așteptarea celui de al șaselea copil.

Ce fac astăzi.

Radu s-a apucat să extindă casa, iar Alina gospodăria. Ultimele luni de vară femeia s-a înscris la trainingurile noastre organizate pentru femeile din Ucraina și Moldova care au menirea de a sprijini femeile să-și dezvolte și crește competențele economice. 

Acum, cu o nouă perspectivă asupra vieții, femeia hotărâtă și-a investit suma grantului câștigat în  procurarea a peste 30 de găini. Fiecare ou adunat nu era doar o comoară pentru masa lor, ci și o sursă de venit adițional. Știa că prin vânzarea ouălor, ar putea aduna bani pentru nevoile urgente ale familiei.

Imagine

Astfel, Alina nu doar că aducea un nou membru în familie, dar și aducea o nouă perspectivă asupra viitorului lor. În inima Alinei a multă bucurie și împăcare pentru reușitele ei.

Acțiunea face parte din proiectul „Protejarea familiilor – Sprijinirea emancipării femeilor și a bunăstării copiilor în Moldova”, implementat de către CCF Moldova cu susținerea UN Women Moldova, finanțată de Women's Peace & Humanitarian Fund

Lun, 12/11/2023 - 06:31
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Tatiana Codreanu: Singură nu voi avea forța care o putem avea împreună!
Suma colectată
5.583 lei
112%
Suma necesară:
5.000 lei
Ana Sîtnic: Să ne unim forțele pentru a-i cumpăra un acordeon Mariei
Suma colectată
5.350 lei
36%
Suma necesară:
15.000 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei