Cinci frați reuniți, acum au propria casă

Familia Panibratiuc locuiește în nordul țării, am cunoscut-o acum un an, în momentul când am întâlnit patru copii, din cei cinci ai săi, într-un internat și a intrat în programul de reintegrare familială desfășurat de CCF/HHC Moldova în parteneriat cu Autoritățile Publice Locale.

Ani la rând părinții copiilor au luptat pentru a avea propria locuință, dar nu au reușit, sărăcia i-a cuprins și nu puteau scăpa de ea. Deși lucrau cu ziua, ca mulți alți consăteni, totuși lipsa locului de trai îi acufunda în probleme din ce în ce mai mari. Au rămas pe rând fără copii, aceștia ajungând în grija statului, la un internat. Aceasta blocând și mai mult buna funcționare a relațiilor familiale, copii așteptau nerăbdători vacanțele și zilele în care ar putea reveni alături de părinți. Numai cea mică, Nicoleta, care astăzi are 5 ani a fost salvată de trista experiență a separării, ceilalți mai mari spre marele regret au cunoscut această tristețe.

Timp ce câteva luni, de la momentul cunoașterii copiilor,  am pornit alături de autorități procesul de reîntoarcere a copiilor alături de părinții lor, mai ales că aceștia își doreau foarte mult copiii acasă, doar că nu reușeau să găsească stabilitatea unui cămin. I-am ajutat temporar cu o chirie, apoi cu îmbrăcăminte și alte necesități a copiilor, desigur odată cu reîntoarcerea în comunitate, cu integrarea școlară și tot suportul necesar școlarizării, și obținerea alocațiilor de stat.

În urma serviciilor acordate și sprijinului nostru, familia și-a recăpătat integritatea. Recent cu susținerea partenerilor am reușit să rezolvăm problema de bază a familie – locuința. Grație inițiativei lansate de AO ’’Suflet Generos’’ în parteneriat cu rețeaua de magazine ’’Green Hills’’ s-a colectat 1130 euro, ulterior pentru completarea sumei necesare, alți 1450 euro au fost donați de un susținător CCF/HHC Moldova, finalul a adus cea mai mare fericire familiei, celor 5 copii, în sfârșit pe deplin simțindu-se acasă cu drepturi depline de proprietari.  Trecerea în noua lor locuință a avut loc chiar în ziua în care mama copiilor își sărbătorea aniversarea. Atîtea emoții au inundat casa și inimile copilașilor, trăiri unice pentru părinți.

Mulțumim mult partenerilor pentru acest efort și mobilizarea de care s-a dat dovadă. Împreună mereu mai puternici!

Mie, 11/02/2022 - 12:11
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei