Ecourile generozității

Vă mai amintiți de evenimentul din 9 decembrie 2014 „Seara Colindelor”? De acel concert caritabil pentru o cauză deosebit de frumoasă. Ce ar putea fi mai dulce decât alintul brațelor părintești pentru bebeluși?

Iată pentru aceasta an de an ne adunăm la Seara Colindelor, pentru a susține fiecare micuț de a nu ajunge izolat într-o instituție rece departe de căldura părintească. Vădit emoționată de cauză, interpreta Dianna Rotaru, ne este alături pentru a promova și desfășura anual în preajma Crăciunului, evenimentul ”Seara Colindelor”. Împreună ne-am angajat să susținem micuții să se bucure de dragostea și îngrijirea familială, iar aceasta nu ar fi fost posibil fără susținerea dumneavoastră, a fiecărui participant.

Ajunși la jumătate de an de la frumoasa acțiune, în care am acumulat 65 mii lei, suntem bucuroși să vă împărtășim și să vă mulțumim pentru faptul că împreună am ajutat, am salvat de la viața de internat 12 copii de vârstă mică. Sunt nou-născuți care riscau să fie separați de mamele lor din cauza sărăciei, sunt copii mici de 2-3 ani care au părăsit casa de copii și s-au întors într-o familie de asistenți parentali, sunt grupuri de frați pe care am reușit să-i menținem împreună și să crească într-un mediu familial sigur și protejat. Sunt vieți schimbate doar cu un pic de suport oferit la timp. Chiar dacă pare banal, dar ajutorul a constat din lucruri elementare: produse alimentare specializate pentru copii, produse igienice, hăinuțe, pătucuri pentru copii, cărucior, pentru care până la moment am investit 33086 lei, bani care au oferit șansa a 12 copii să rămână în familie, dintre care 3 copii au părăsit pentru totdeauna casa de copii ajungând într-o formă de protecție familială – asistența parentală profesionistă.

Marina nu a împlinit încă majoratul, dar de câteva luni a devenit mămica unui băiețel drăgălaș. Tânăra nu a avut o copilărie tocmai veselă, a rămas fără ocrotire părintească, a gustat din plin din viața în internat. Am susținut-o să-și creeze o relație de încredere cu bunica sa, care astăzi îi este unicul sprijin. Din cauza lipsurilor materiale, riscul de a rămâne separată de copil era destul de accentuat. Ceea ce de fapt este o încălcare gravă a dreptului copilului. Cu sprijinul nostru și al dvs ei sunt împreună.

Pe surorile Alina și Cristina de 3 și 5 ani le-am întâlnit în casa de copii, mereu se țineau de mână. Cea mai mare, Cristina preluase rolul protector de părinte, fiindu-i la fiecare pas alături surorii mai mici. Suferința, trauma separării de familie, le-a influențat puternic și aveau frica de a nu fi separate între ele. Opt luni au stat la casa de copii, zi de zi așteptând-o pe mama care nu a mai venit. Aceasta fiind împătimita unui mod de viață dependent de alcool.  Deja de mai bine de 4 luni surorile s-au acomodat în familia asistenților parentali. Le găsim mult mai luminoase, zâmbitoare și cu planuri mărețe. Mediul familial face minuni pentru copii.

Damian are 1an și 7 luni, crește doar cu mama și doi frați mai mari de vârstă școlară. Din cauza violenței domestice, mama a fost nevoită să plece împreună cu copii din familie, iar tatăl copiilor nu se interesează nici astăzi de ei. Nu au avut o căsătorie oficializată, iar copii au fost înregistrați doar cu mama. Din lipsa unui venit financiar familia se afla într-un pericol eminent de separare, chiar dacă și temporară, efectele sunt profunde.  Cu un pic de susținere materială și suport calificat legal și psiho-social, familia pare să se înfiripeze, rămâne încă în vizorul nostru, dar rezultatele sunt îmbucurătoare. Micuțul frecventează deja creșa socială înființată de CCF Moldova și DMPDC, iar mama muncește. Nu au propria locuință, stau cu chiria, dar sunt atât de fericiți că sunt toți împreună încât te inspiri de fiecare dată din zâmbetele și pozitivismul lor.

Sunt doar câteva istorioare din cele 8 povești emoționante cu 12 eroii/copii învingători. Toate datorită bunătății și generozității susținătorilor acțiunilor, evenimentelor și programelor CCF Moldova. Vă mulțumim!

Mie, 11/02/2022 - 12:09
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei