Nichita a părăsit casa de copii

Pe Nichita l-am cunoscut în anul 2016, avea numai 3 luni, se afla într-o casă de copii, singur și înstrăinat de dragostea părintească.

Din relatările personalului am fost informați că mama acestuia suferea de o dizabilitate mentală cu incapacitate de a-l îngriji. Mai mult ca atât și lui Nichita i s-a depistat o infecție dermatologică, adică o boală  a pielii, ceea ce îl făcea să fie  foarte agitat și îi cauza răni pe toată suprafața corpului. Copilul avea nevoie de o îngrijire specială, de o atenție individuală și de multă afecțiune, și de dragoste care să-l aline, care nici în cele mai bune condiții materiale ale casei de copii nu puteau fi oferite.

În căutarea unui mediu familial favorabil social, CCF/HHC Moldova și autoritatea tutelară responsabilă a fost inițiată procedura de discuție cu familia extinsă.  Toate speranțele ne erau orientate către familia lărgită, însă cu regret s-au spulberat… Doar  Maria, o rudă îndepărtată a fost singura persoană care a decis să aibă grijă de micuțul Nichita. Avea temeri și momente de nesiguranță în fața procesului încărcat cu provocări. I-am fost alături în toate, cu suport legal, psihologic, social și desigur material, astfel după alte 3 luni (când Nichita avea 6 luni deja) am ajuns să oficializăm procedura legală de stabilire a tutelei.

Astăzi casa Mariei este inundată de dragoste și lumină, Nichita are deja 1 an. Starea sănătății s-a ameliorat vizibil. Îngrijirea și afecțiunea familiei i-a tratat suferința emoțională care a contribuit și la cea fizică. Are nevoie doar să primească un regim alimentar controlat, care contribuie ca să nu apară erupțiile alergice pe piele.  Este un băiat activ, energic și deja nu doar face primii pași, dar aleargă toată ograda.

„Chiar dacă am fost zi de zi lângă el, sunt uimită de schimbările care au avut loc. Timpul fuge repede și mă minunez cum se schimbă. El este cel mai scump membru al familiei noastre și nu-mi pot imagina viața fără el. Despre starea sănătății, medicii m-au informat că afecțiunea va dispărea cu anii, trebuie doar ținută sub control prin tratamente periodice și regim alimentar”, afirmă Maria.

În 2017, am readus acasă, în medii familiale, 23 de copii din aceeași casă de copii prin care a trecut și Nichita. 23 de destine schimbate.

Mie, 11/02/2022 - 12:27
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei