O viață mai bună pentru copii

Liviu este unul dintre cei 27 de copii care astăzi se bucură de căldura unui cămin familial și asta grație banilor colectați de echipa Run for Children 2019.

Eroii celor 27 de copii

Liviu este unul dintre cei 27 de copii care astăzi se bucură de căldura unui cămin familial și asta grație banilor colectați de echipa Run for Children 2019. În cadrul celei de-a cincea ediții a Maratonului Internațional Chișinău au fost adunați 131 430 de lei. Suma de 42 500 de lei  a ajuns deja la acești copii drept suport în procesul de reintegrare în familie.

Suntem profund recunoscători tuturor eroilor copiilor, care au îmbrăcat tricourile albastre și au alergat în cadrul maratonului pentru a susține cauza CCF/HHC Moldova  – “O casă și o familie pentru fiecare copil”.

A fost lăsat de izbeliște de cea care ar fi trebuit să-i ofere dragoste și protecție. I-a fost refuzată o copilărie fericită, fiind abandonat când avea doar trei luni. Sindromul Down a fost mai mult decât o diagnoză. Liviu a fost condamnat la o existență nedreaptă între pereții reci și depersonalizați ai unei case de copii din țară.

Au renunțat la temeri pentru a-i oferi o familie

Mai mult de cinci ani, Liviu a crescut sub supravegherea oamenilor în halate albe, lipsit de zâmbete și îmbrățișări calde părintești. Viața lui a luat o întorsătură fericită, atunci când soții Eleonora și Dumitru au hotărât să-l primească în casa și sufletele lor. Cu ajutorul CCF/HHC Moldova, au renunțat la rezerve și temeri. Chiar dacă inițial diagnoza copilului i-a speriat, treptat au căpătat încredere în capacitatea de a-i oferi un viitor frumos. O astfel de decizie soții au mai luat-o și acum doi ani, când i-au oferit un cămin lui Alex, un copil cu tulburări de vedere.

Micile succese, realizări importante

Afecțiunea dintre asistenții parentali și copil s-a înfiripat încă în primele vizite la internat efectuate de soți. Liviu le-a căzut cu tronc la inimă din prima, așa că perioada de adaptare nu a durat mult, iar plasarea lui în familie s-a produs neîntârziat. Într-un mediu propice, apar treptat și schimbările. Copilul a prins aripi, iar personalitatea i s-a modelat gradual. La șase ani a rostit primele cuvinte, care au fost „mama” și „tata”, adresate Eleonorei și soțului ei. Până atunci scotea doar sunete indeslușibile. Fiecare zi este un nou prilej de a-și îmbogăți vocabularul și de a învăța să construiască propoziții.

Orice progres, oricât de mic ar fi, este o realizare importantă pentru el și familia lui. Fericirea copilului i se citește pe chip. Cât e ziua de lungă, băiatul se ține de ghidușii împreună cu fratele său Alex. Cei doi au devenit tovarăși de nedespărțit. Casa a fost invadată de râs și bună dispoziție. “Liviu ne-a schimbat viața. Noi am întinerit de când a apărut în viețile noastre. E un copil atât de pozitiv. Împreună depășim orice obstacol“, a menționat Eleonora.

Mie, 11/02/2022 - 12:49
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei