Paștele în familie. E al doilea an de când Elena și Victor au ciocnit ouă roșii alături de cei dragi

Paștele în familie, e al doilea an de când Elena și Victor au ciocnit ouă roșii cu părinții și frații mai mici.

Acum un an, exact în această perioadă ne aflam într-o campanie de colectare de fonduri, bani necesari pentru procurarea casei celor 4 frați și părinții lor din Glodeni. Elena și Victor tocmai i-am ajutat să revină în familie, părăsind pentru totdeauna internatul, acasă mai era Ștefănuț, atunci avea 2 ani și Ema, care numai se născuse. Deși sărăcia îi urmărea, cel mai mare pericol de separare consta în lipsa unei locuințe stabile, familia putea rămâne oricând în drum. Nu avea cine să-i ajute, mama a crescut și ea la rândul ei prin internate, orfană din copilărie, iar tata dintr-o familie numeroasă și foarte săracă. Unicul venit al familiei era din câștigul muncii de oier a tatălui.

În aprilie 2016 grație donațiilor din campania demarată de noi și cu susținerea călduroasă și colorată a pictoriței Cezara Kolesnik, care a oferit pentru licitația online o lucrare deosebită, astăzi după un an ne bucurăm și încălzim inimile cu zâmbetele acestor copii.

Ema a făcut deja 1 an, de câteva zile face primii pași, ghidușul Ștefănuț frecventează grădinița, iar șotiile nu lipsesc din programul de zi cu zi, Elena este ajutorul de încredere a mamei, iar Victor cu aceeași pasiune cu care l-am cunoscut joacă fotbal zilnic după lecții.

Acum că au trecut sărbătorile familia își planifică să cumpere pui de găină și rațe, au semănat grădina și se roagă la vreme bună…

Știm că tabloul Cezarei bucură ochii familiei licitatoare, eroul lucrării are o casă asemeni celor 4 frați, înconjurați de dragostea părinților lor.

Împreună am schimbat, ba chiar transforat viața familiei, vă mulțumim tuturor pentru susținere!

Mie, 11/02/2022 - 12:16
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei