Provocările i-au unit

Au trecut prin momente crunte, dar ochii plini de viață ai copiilor le-au dat puteri să le facă față. Soții Copceanu din raionul Criuleni își doresc să le ofere celor două fiice o viață lipsită de griji și neajunsuri, un trai decent și o copilărie fericită.

Acum un an de zile tinerii riscau să rămână fără cei doi copii ai lor. În lipsa unui loc stabil de trai, era imposibil să le ofere condiții optime. Perioadele scurte în care au locuit în casele rudelor nu puteau să dureze la nesfârșit. Cuplul avea nevoie de propria locuință.

CCF/HHC Moldova, partenerul familiei

Tânăra a hotărât să-și crească cei doi copii în casa părintească, care după trecerea în neființă a mamei sale a trecut în posesia uneia dintre surori. CCF/HHC Moldova le-a pus la dispoziție consultanță juridică, astfel tinerii părinți au reușit să soluționeze disputele legale. Starea precară a locuinței a demarat lucrările de renovare. Și în această situație CCF//HHC Moldova le-a fost partener, oferindu-le suport financiar.

Tinerii părinți, Ion și Alina, muncesc cu ziua prin sat atunci când le este solicitat ajutorul. Pe lângă remunerarea obținută, beneficiază și de indemnizații sociale. Tatăl are grad de invaliditate, iar mezina familiei a fost diagnosticată cu sindromul Down. “Familia a fost inclusă în toate serviciile sociale disponibile. Printre responsabilitățile mele se numără monitorizarea cazului, consilierea cuplului, discuțiile. Am identificat o ofertă de muncă pentru tată, un  program adaptat pentru gradul lui de invaliditate”, a menționat asistentul social comunitar Daria Cucu.

Familia, inclusă în serviciile de asistență socială

Mezina are nevoie de atenție sporită din partea părinților. Mama urmează să devină îngrijitorul propriului copil, activitate pentru care va primi și o remunerare financiară. “Am avut o colaborare reușită cu CCF/HHC Moldova până acum, experiența și viziunile organizației reprezintă un avantaj enorm”, a mai declarat Daria Cucu.

Zâmbetele nonșalante ale copiilor vorbesc despre grija pe care le-o poartă părinții. “Tot ce-mi doresc e să trăim împreună, să le oferim copiilor o familie fericită. Nu ne lipsește nimic. Avem înțelegere, iubire”, a menționat Ion.

Soția, la rândul său, susține că pentru a persevera e nevoie de multă muncă și dedicație. “Nu avem nevoie de nimic, doar să muncim, să avem puținul nostru, să-mi cresc copiii”, a menționat Alina. Soții Copceanu au ajuns în programul CCF/HHC Moldova în octombrie 2018.

Mie, 11/02/2022 - 12:46
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei