Revederi după un an

Ionela are 11 ani, de un an de zile a revenit acasă împreună cu fratele său, fiind ajutați de CCF/HHC Moldova să părăsească pentru totdeauna internatul. Mai mult ca atît ei au fost eroii unei campanii din vara aceasta, în cadrul căreia s-au colectat bani pentru a le procura o casă. Acum este sprijinul mamei ajutînd-o cu treburile casnice, dar își face destul timp și pentru lecții, pentru că îi place mult la școală. Aici are colegi și prieteni cărora le împărtășește impresiile și bucuriile.

Luna trecută Ionela s-a revăzut cu foștii colegi, care la fel au fost susținuți de CCF/HHC să părăsească internatul. În practica de lucru a CCF/HHC Moldova la închiderea unui internat,  obișnuiește să organizeze reuniuni pentru foștii colegi care ani la rînd au crescut împreună și au avut aceeași suferință – lipsa familiei. Ani în care s-au legat prietenii frumoase, toate cu visul și așteptarea familiei.

Astfel 53 de copii însoțiți de părinți sau toturi au fost invitați la o zi a revederilor, unde au trăit emoții greu de descris. Pe lîngă acestea au avut parte și de un program activ, pe care l-am organizat la Bălți, mai aprope de comunitățile copiilor, aici au avut parte de: vizita la muzeul de istorie, vizita la teatrul ’’Vasile Alexandri’’, unde s-a dat un spectacol exclusiv pentru ei și apoi masa servită de partenrul nostru Andy’s Pizza.

Citeai fericirea în ochii și pe fețele fiecăruia. După un an de noi schimbări, fiecare în familie, au avut atîtea să-și împărtășească. Am întâlnit și părinți entuziasmați, care ne-au spus că, sunt pentru prima dată în viața lor la muzeu, apoi la un spectacol, unde actorii au reușit să-i capteze și atragă în poveste, uitînd pentru o oră de grijile vieții.

’’Aceste reuniuni, pe care le organizăm de fiecare dată, sunt importante, întrucât copii intalnindu-se dupa o perioada de timp au posibilitatea să-și împărtășe impresiile si experiența noua din comunitatea lor, școala unde învață, noii prieteni etc. De asemenea, atmosfera magică a teatrului le-a oferit senzația de trăire reală a povestii, muzeul, noi informatii despre trecutul țării, apoi prânzul luat impreuna, le-a oferit posibilitatea de a discuta într-o atmosferă degajată despre evenimentele noi care au avut loc în viața lor’’ conchide  Lorina Ghitu, manager de program CCF /HHC Moldova.

“Mie mi-a plăcut tare mult și la teatru, și faptul ca m-am văzut cu prietenii. Ne-am plimbat prin Balți, pe strada cu multe magazine, apoi am mancat gustos pizza. Mi-au placut și troleibusele cu bretelele lor. Vă  mulțumesc!’’ Ionela, 11 ani.

Mie, 11/02/2022 - 11:53
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei