Și-au recuperat copiii

„Ne vrem copiii lângă noi, acasă. Nu ne dorim să mai repetăm vreodată experiența prin care am trecut. Regretăm.

Acum încercăm să recuperăm timpul pierdut.” Sunt cuvintele tânărului cuplu, Andrei și Maria, care din cauza sărăciei, a lipsei unui venit stabil și a unui loc de trai, a neglijării responsabilităților părintești riscau să rămână pentru totdeauna fără cei patru copii ai lor.

O traumă profundă pentru toată familia

Iarna trecută, micuții au fost plasați într-o instituție rezidențială pentru două luni, o perioadă de calvar pentru întreaga familie. Pe lângă faptul că au fost separați de părinții lor, odată ajunși în orfelinat, toți frații au fost repartizați în grupe diferite conform criteriului de vârstă, fără a avea ocazia să interacționeze între ei. Singurele clipe pe care le petreceau împreună erau atunci când îi vizitau părinții. Fiecare revedere nu se putea termina altfel decât cu plânsete interminabile. Anterior, mezinul familiei fusese internat la spital, fiind diagnosticat cu malnutriție. La un an cântărea doar cinci kg.

 Asistența CCF/HHC Moldova, complexă

Doar în momentul în care au fost lipsiți de bucuria de a-și ști copiii alături, părinții au realizat că trebuie să întreprindă toate cele necesare pentru a-i recupera. Grație asistenței complexe din partea CCF/HHC Moldova în colaborare cu autoritățile publice locale, părinții au reușit să-și întoarcă copiii acasă.

Copiii fericiți, în brațele părinților

Astăzi, tatăl muncește din zori până-n noapte ca să nu le lipsească nimic micuților, în timp ce mama îngrijește de ei cu multă atenție. Copiii frecventează cu regularitate grădinița, iar Andreea va merge la toamnă în clasa întâi. Sergiu, mezinul, înregistrează progrese considerabile, spun medicii. A adăugat kilograme și deja face primii săi pași. Totuși, cel mai important lucru rămâne a fi fericirea copiilor, care au revenit în brațele iubitoare ale părinților. Cu toate că nevoile sunt mult prea mari, familia împreună depășește mai ușor provocările cotidiene.

CCF/HHC Moldova continuă să încurajeze familia

Recent, cuplul a moștenit o casă veche, în care planifică să trăiască începând cu toamna acestui an. CCF/HHC Moldova continuă să susțină familia și cu renovarea locuinței. Anterior, le-am cumpărat păsări și animale pe lângă casă, astfel încurajându-i să devină autonomi. În pofida încercărilor grele la care au fost supuși, astăzi sunt împreună, iar cei patru micuți se bucură de căldura dragostei părintești.

Mie, 11/02/2022 - 12:44
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei