Toți grămăjoară lângă părinții lor

Cocoțată pe dealuruile aferente râului Răut, într-un sat din raionul Criuleni, stă cu fața la soare gospodăria modestă a familiei Oprescu. 

O casă de un albastru senin a devenit locul stabil de trai a unei familii numeroase care a fost dur încercată de soartă. Prin 2015, în timp ce munceau cu ziua prin sat, casa lor a fost mistuită de flăcări. Marele lor noroc a fost că cei mici se jucau pe afară și viețile lor nu au fost puse în pericol. În acel moment s-au trezit pe drumuri cu 6 copii, cei mai mici dintre ei având pe atunci doar 3 anișori. Sătenii au pus mână de la mână și i-au ajutat să-și cumpere o casă veche, dar a lor.
În vara lui 2018, autoritățile publice locale au solicitat ajutorul CCF/HHC Moldova pentru a remedia situația familiei, care din cauza problemelor cădeau des pradă viciilor, iar copii se aflau într-o situație de risc.
Întâi i-am ajutat să repare acoperișul și pereții externi, apoi părinții au beneficiat de consiliere și îndrumare din partea specialiștilor CCF/HHC Moldova. Cu banii adunați de echipa Run for Children, în cadrul Maratonului Internațional Chișinău din 2018, gospodăria a fost conectată la apă.

Acum membrii familiei Oprescu savurează din plin momentele când udă legumele din gradină, fac mancare sau baie, își adapă animalele fără a fi nevoiți să care apă de la fântână cu căldările de la distanță mare. „E mult mai ușor și mai bine acum. Nu mai trebuie să cărăm apă. E totul pe loc la îndemâna tuturor. Copiii ma ajută cu mare plăcere la udatul grădinei”, menționează mama cu zâmbetul pe buze, atunci când e întrebată despre apă.

Astăzi, soții Oprescu au rămas doar cu 4 copii în cuibul lor, Maria (13 ani), Sergiu (10 ani) și gemenii Denis și Lenuța (7 ani). Ceilalți doi mai mari au atins deja majoratul și își croiesc desinestătător drumul lor în viață.

Dragostea, sprijinul și încurajarea face minuni! De aceea, în momentele de criză, familiile vulnerabile trebuiesc susținute ca să le depășească. În așa mod, cei mici au șansa la o copilărie fericită, alături de părinții lor.

Mie, 11/02/2022 - 12:40
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei