Un cadou mult dorit

Pentru mulți copii, computerul este un obiect simplu și uzual, dar pentru alții este unul din cele mai valoroase lucruri din casă.

„Eu vreau foarte mult să însușesc o meserie, să-mi strâng bani grămăjoară pentru a o ajuta pe bunica și pe frații mei, este unul din cele mai frumoase lucruri care s-au întâmplat în viața mea, ați reușit sa mă făceați fericită” susține Cristina, o adolescentă de 17 ani, în momentul în care a primit în dar un laptop.

Cristina a gustat din trista experiență a unei școli auxiliare internat. Este al treilea copil în familie și are un frățior mai mic.

Cristina a mers la școala din comunitate în primele două clase, dar după ce frații ei au fost diagnosticați cu retard mintal și au fost orientați către școala auxiliară internat, părinții au decis să o trimită în această instituție și pe Cristina, ca să fie alături de frați și chiar să aibă grijă de ei. S-au aflat aici ani la rând, ea preluând rolul mamei protectoare, o fată receptivă, binevoitoare, dar retrasă și neîncrezătoare în cei din jur, de parcă ar fi pierdut încrederea în toți. Nu putem să-i judecăm pe acei părinți, dar gândul că și-au sacrificat fiica, nu ne părăsește.

Cu ajutorul echipei CCF Moldova, copiii au fost susținuți și ajutați să se întoarcă în familia bunicii. Cristina a fost înmatriculată în școala din comunitate, a reușit să se integreze cu succes în clasă, colegii comunică cu ea, profesorii sunt toleranți, iar persoana de încredere din cadrul școlii este Cadrul didactic de sprijin.

În numele nostru personal, dar și al Cristinei, vă mulțumim pentru generozitate și pentru donarea laptop-ului – ați adus încă o bucurie Cristinei.

Mie, 11/02/2022 - 12:23
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei