Un final fericit - călătoria Amaliei

Se spune că "ochii sunt oglinda sufletului", iar dacă te-ai fi uitat în ochii Amaliei, ai fi văzut reflecția unui suflet căutând ceva de neînlocuit: dragostea unei familii. Orfelinatul e un loc în care copiii sunt adăpostiți, dar nu sunt cu adevărat "acasă".

Amalia la vârsta de doar doi ani risca să ajungă la orfelinat. La vârsta când atașamentul și dezvoltarea relațiilor cu cei din jur poartă un caracter esențial. 

De aproape 20 de ani de activitate, CCF Moldova militează pentru drepturile fiecărui copil de a crește într-o familie sigură și protejată. Un orfelinat, indiferent cât de bine echipat sau gestionat, nu poate aduce căldură emoțională și grija individuală de care are nevoie un copil. Cu regret, experiența ne arată și situații în care familiile biologice nu sunt benefice sau pot deveni chiar un risc. În aceste circumstanțe, cei mai buni substituenți devin asistenții parentali profesioniști (APP). Aceștia sunt cei care se ocupă în propriile lor familii de copiii care au nevoie temporar de îngrijire parentală. Aceste servicii sunt menite să ofere copiilor o șansă la o viață normală, într-o familie care îi iubește și îi îngrijește.

Amalia a avut această șansă. La scurt timp familia a fost informată că fata din plasament mai are două surori mai mari, iar legislația națională presupune și încurajează reunirea fraților. În tot acest parcurs echipa noastră a fost alături de părinții îngrijitori sprijinindu-i în procesul de reunire a surorilor care fuseseră separate și plasate în diferite instituții de stat. Curajul și dragostea pentru copii a învins! Cu susținerea corespunzătoare, astăzi, cele 3 surori se bucură de grija și afecțiunea familiei de asistenți parentali profesioniști. Am putut oferi acestei familii tot de ce aveau nevoie: mobilier, rechizite școlare, medicamente, suport legal, social și psihologic.

Povestea Amaliei ne reamintește: cu empatie, compasiune și generozitate, putem schimba vieți. Cu insistență și profesionalism putem schimba sistemul. Ne reamintește că împreună putem scrie povești cu final fericit, iar misiunea noastră la CCF Moldova este esențială și lucrul pe care îl facem nu are preț. Pentru că fiecare copil merită dragostea unei familii.

Doar în 2023 am prevenit ca 22 de copii să nu ajungă la orfelinat datorită alternativei de tip familie - asistența parentală profesionistă (APP).

Joi, 10/26/2023 - 06:39
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Prevenirea abandonului familial
Suma colectată
78.699 lei
4%
Suma necesară:
2.100.000 lei
Aliona Plămădeală: Fiecare zi de naștere trebuie sărbătorită cu sens
Suma colectată
401 lei
101%
Suma necesară:
400 lei
Nadia Darie: O chitară pentru Darius
Suma colectată
17.500 lei
100%
Suma necesară:
17.500 lei