97 935 de lei au fost redirecționați către CCF Moldova prin mecanismul 2%, în anul 2023

Datorită mecanismului de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, în anul 2023 către CCF Moldova au fost transferați 97 935 de lei. Este cea mai mare sumă înregistrată  până acum din cele 2% de care mulți încă cred că e nesemnificativ. Iar noi credem în puterea mulțimii. 

Acești bani au contribuit la sprijinul familial pe care-l oferim prin programele noastre, pentru a ține copiii în familii, acolo unde le este locul cu adevărat. Astfel, am reușit să îmbunătățim calitatea vieții a 147 de copii pe care sărăcia îi punea în fața riscului de separare.

Familia Bold este una dintre familiile susținute de noi pentru a face față acestor riscuri de separare.  Familia se confrunta cu nenumărate probleme, din cauza sărăciei erau marginalizați, aveau acces limitat la servicii educaționale, medicale, dar și erau într-o continuă schimbare a locului de trai. Lipsa acestei stabilități le îngreuna și mai mult viața. Când i-am cunoscut prima dată în casa lor nici zare de grabă, iar mama copiilor disperată ne-a spus ca nu mai face față vieții. Nimeni nu își poate închipui ce e in inima unui părinte care-și vede zilnic copii flămânzi, e mai mult decât disperare. În această evoluție a lucrurilor tânăra mama ajunge într-o depresie profundă. 

Imagine

Primele noastre intervenții în sprijinul familiei au fost desigur asigurarea cu produse alimentare pentru copii și produse igienice de primă necesitate dar și am stabilit cu mama în program intens de reabilitare psihologică. 

Copiii aveau nevoie să-și vadă mama puternică. 

Apoi, pe parcurs, pe lângă facilitarea accesului la serviciile sociale, familia a fost sprijinită financiar: li s-a procurat plasă împletită pentru gard, mobilă, ușa de la intrare și li s-a reparat soba, pentru a se simți confortabil în propria locuință. Iar pentru a-i ajuta pe termen lung, i-am susținut să-și procure pui, care au fost crescuți pentru alimentație, precum și pentru gospodărie puieți și semințe de legume.

Pentru că punem accent pe dezvoltare și nu pe crearea dependenței, i-am asistat  în tot acest proces să ajungă de sine stătători în gestionarea vieții de familie.

Acum, familia se află în monitorizare, fiind consiliată și asistată pe aspectele legale de către avocatul organizației noastre, cu privire la  problemele create de fostul soț, care era unul abuziv. De asemenea,  continuă să beneficieze de consiliere în cadrul vizitelor de monitorizare de către managera de caz și psihologa Tatiana Beschieru.

Mulțumim tuturor celor care au ales să redirecționeze cele 2% către organizația noastră. Împreună am reușit să schimbăm în bine viața acestei familii! 

#niciodatasingur

Imagine
Joi, 12/28/2023 - 07:00
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Tatiana Miron: În loc să primesc cadouri tradiționale, vă invit să vă alăturați într-o acțiune specială
Suma colectată
450 lei
100%
Suma necesară:
450 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei
Bogdan Ghieș - ziua de naștere nu este numai despre a primi, dar și despre a dărui
Suma colectată
0 lei
0%
Suma necesară:
22.000 lei