Părinții din comuna Grătiești participă la activități de dezvoltare a abilităților parentale organizate de CCF Moldova

Centrul de tineret Grătiești oferă activități pe interes pentru 30 de copii din comunitate. Părinții copiilor preadolescenților și adolescenților au oportunitatea de a participa la activitățile săptămânale organizate de CCF Moldova în baza unui plan de studiu „Abilități parentale”, care include 10 subiecte. 

În cadrul sesiunilor, împreună cu facilitatorii CCF Moldova, Sorin Popescu și Iuliana Mitreanu, părinții învață despre dezvoltarea copiilor și adolescenților, arta de a fi părinte (parenting positive), rolurile benefice și dăunătoare ale adolescenților, sănătatea la adolescenți, protejarea de violență, discuții despre viitor etc.

Rodica Barca, mamă a doi copii, a declarat că informația pe care a aflat-o în cadrul sesiunilor deja o aplică atât la muncă, cât și acasă, în relația cu cei doi adolescenți pe care îi are: „Toate subiectele pe care le-am abordat sunt nu doar interesante, dar și foarte utile, în special mi-a plăcut sesiunea în care am discutat despre iubirea și respectul de sine. Am înțeles cât de important este, ca în calitate de adulți, să ne acordăm zilnic timp pentru plăcerile personale. Acest lucru influențează pozitiv starea noastră de bine, iar copiii noștri văd și simt asta”.

Ala Prisacari, părinte a doi copii, a menționat: „Eram curioasă să văd ce se va discuta la aceste sesiuni și odată ce am participat mi-a trezit interes, plăcere și chiar este un moment de relaxare pentru mine când vin la aceste întâlniri. Aici aflăm lucruri noi, punem în discuții probleme cu care ne confruntăm. Copiii mei urmează să fie adolescenți, însă datorită informației pe care am aflat-o mă simt mai pregătită pentru această perioadă. De asemenea, în cadrul dialogurilor pe care le avem la sesiuni am înțeles că multe lucruri s-au actualizat, iar asta mă motivează să citesc și să aflu mai multe”.

Potrivit lui Sorin Popescu, facilitator și psiholog CCF Moldova, părinții de adolescenți trebuie să fie mult mai răbdători cu manifestările pe care le au în această perioadă copiii lor. „E important ca părinții să le fie alături, dar în același timp să le ofere libertatea de a-și exprima individualitatea. Să înțeleagă că această perioadă este trecătoare, iar adolescentul este în proces de a deveni adult.

În cadrul activităților participă circa 22 de părinți care apreciază organizarea ședințelor și subiectele puse în discuție.

Activitățile care au loc în Centrul de tineret Grătiești se desfășoară în cadrul proiectului „Creșterea sprijinului acordat copiilor și părinților refugiați prin implementarea măsurilor integrate de educație, consiliere psihologică și socială”, implementat de CCF Moldova, cu suportul financiar al organizației Plan Internațional, în colaborare cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, în cadrul Primăriei mun. Chișinău.

Imagine
Joi, 05/18/2023 - 09:00
Donează ACUM!
Devino patron CCF Moldova www.patreon.com/ccfmoldova
Alte articole
#niciodatasingur
Tatiana Codreanu: Singură nu voi avea forța care o putem avea împreună!
Suma colectată
5.583 lei
112%
Suma necesară:
5.000 lei
Ana Sîtnic: Să ne unim forțele pentru a-i cumpăra un acordeon Mariei
Suma colectată
5.350 lei
36%
Suma necesară:
15.000 lei
Ana Sîrbu: Îmi doresc ca fiecare copil să aibă un ACASĂ
Suma colectată
1.400 lei
100%
Suma necesară:
1.400 lei